Dec 8, 2022, 18:26

Erdogan cere câte 3 copii de la fiecare femeie din Turcia

foto Reuters

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a cerut duminică femeilor din țara sa să facă cel puțin trei copii, el apreciind că o femeie este ‘incompletă’ dacă nu are urmași, consemnează AFP.

Remarca lui Erdogan este ultima dintr-o serie de afirmații controversate pe care le-a lansat pe tema creșterii populației Turciei, care oricum a crescut puternic în ultimii ani.

Șeful statului turc a ținut să sublinieze că este un susținător înfocat al dreptului femeilor de a-și construi o carieră profesională, dar a insistat că aceasta nu ar trebui să le împiedice să-și întemeieze o familie numeroasă.

‘Respingerea maternității înseamnă renunțarea la umanitate’, a menționat Erdogan într-un discurs susținut la inaugurarea noului sediu al Asociației Femeilor Turce și a Democrației (KADEM), citat de Agerpres. ‘Le-aș recomanda să facă cel puțin trei copii’, a punctat el în discurs, cu argumentul că ‘familiile puternice conduc la națiuni puternice’.

Într-un alt discurs, Erdogan a susținut lunea trecută că familiile musulmane trebuie să respingă planningul familial și contracepția, afirmație criticată apoi de activistele feministe. ‘O spun foarte clar. Vom crește descendența noastră (…) Ni se vorbește de contracepție, de planning familial. Nicio familie musulmană nu poate avea o asemenea mentalitate’, a spus președintele turc, care el însuși are patru copii, doi băieți și două fete.

Conform statisticilor oficiale, populația Turciei a ajuns anul trecut la aproape 79 de milioane de locuitori, față de 68 de milioane în anul 2000.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares