Mai 30, 2023, 23:45

Erdogan, de lângă Iohannis, supărat că Europa și SUA nu s-au solidarizat și cu Turcia după atacurile teroriste

iohannis si erdogan

Președintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan, a ținut să arate, la conferința de presă susținută împreuncă cu președintele Klaus Iohannis, că este jignit de faptul că Occidentul nu și-a arătat solidaritatea cu Turcia după atacurile teroriste de la Ankara și Istanbul, așa cum a făcut-o după cele de la Paris și Bruxelles.

„Domnule Președinte, după atentatele de la Bruxelles de ieri, în Statele Unite ale Americii s-a declarat doliu timp de trei zile, azi drapelele vor fi coborâte în bernă. În Franța, în semn de solidaritate, Turnul Eiffel va fi luminat în culorile steagului Belgiei. În Turcia, la Ankara și la Istanbul, au avut loc atentate teroriste, dar considerați că statele occidentale au dat dovadă de aceeași sensibilitate?”, a fost întrebat Erdogan de un jurnalist turc.

„Bineînțeles că nu sunt în măsură să spun că anumite țări s-au comportat bine sau rău în această chestiune. Numai că, atunci când este vorba de atentate teroriste, trebuie adoptată aceeași atitudine, indiferent de țara în care sunt comise aceste atentate. Este o chestiune de principiu care necesită un consens internațional”, a răspuns Erdogan.

„După cum știți, atentatele teroriste care au avut loc în ultimele trei luni în țara noastră au lăsat în urmă sute de victime. Numai că cei care ridică lumea în picioare atunci când au loc anumite incidente în unele țări, atunci când este vorba de Turcia nu dau dovadă de aceeași sensibilitate.

Ba chiar mai mult, în legătură cu operațiunile pe care le desfășurăm în prezent împotriva organizației teroriste, există foarte multe țări care încearcă să ne dea unele sfaturi. Oare în aceste țări despre care vorbim este posibil să nu fie organizate operațiuni împotriva teroriștilor în cazul în care vor avea loc atentate teroriste acolo?

În toate țările din lume astfel de operațiuni sunt lansate împotriva teroriștilor. Faptul că Franța și Statele Unite ale Americii au adoptat unele decizii în urma acestui atentat este o chestiune ce interesează aceste țări. Să știți că noi nici nu am așteptat o astfel de atitudine de la nimeni. Dacă am fi așteptat așa ceva și dacă aceste țări ar fi făcut așa ceva, bineînțeles că ne-am fi exprimat mulțumirea. Au fost unele țări care ne-au căutat la telefon și le-am mulțumit pentru această sensibilitate.”, a declarat președintele Turciei.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares