Mar 25, 2023, 01:00

Erdogan: Turcia îl prinsese pe unul din teroriștii de la Bruxelles, dar belgienii l-au eliberat

erdogan

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că unul dintre cei trei kamikaze din atentatul de marți de pe aeroportul internațional la Bruxelles a fost arestat în sudul Turciei, în orașul Gaziantep, în iunie 2015 și expulzat în Belgia, dar pus apoi în libertate de autoritățile acestei țări.

Autoritățile belgiene nu au confirmat legăturile sale cu jihadiștii și ‘l-au eliberat, în pofida avertizărilor noastre că era un luptător terorist străin’, a adăugat Erdogan, la conferința de presă susținută împreună cu Klaus Iohannis la Ankara

„Iată ca unul din atacatorii de la Bruxelles este un terorist pe care noi l-am arestat în luna iunie în orașul Gaziantep și l-am expulzat din țară. Această expulzare a fost adusă la cunoștința autorităților belgiene printr-o notă la data de 15 iulie 2015, numai că autoritățile belgiene l-au pus în libertate pe acest terorist.

Cu toate că am avertizat că acesta este un terorist, autoritățile belgiene l-au pus în libertate pe motiv că nu au găsit nicio legătură în această direcție. Ba chiar este vorba și de Olanda în această chestiune, și am trimis o notă pe această chestiune și Olandei. Doresc să subliniez acest lucru ca să știți despre sensibilitatea Turciei în această chestiune”, a declarat Erdogan.

Bărbatul arestat în orașul Gaziantep din sudul Turciei în iunie 2015 și expulzat apoi în Belgia, unde a fost unul dintre atentatorii kamikaze de marți, este Ibrahim El Bakraoui, transmit Reuters și CNN Turk pe contul de Twitter, citând surse din cadrul președinței turce, respectiv al Ministerului de Externe de la Ankara.

Ibrahim El Bakraoui, născut la Bruxelles la 9 octombrie 1986, a fost identificat drept unul din autorii atentatelor de pe aeroportul internațional din Bruxelles, în timp ce fratele său Khalid a fost atentatorul din stația de metrou Maelbeek.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares