Iun 4, 2023, 00:28

Eugen Nicolăescu taie aripile lui Buşoi. PNL nu exclude un candidat pentru Bucureşti din afara partidului

sursa foto Facebook Cristian Busoi

Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat, luni, la RFI, că nu exclude „aprioric” o candidatură din afara partidului la Primăria Capitalei, precizând că liberalii vor anunţa candidatul în această toamnă, „probabil cu mult înainte de Crăciun”.

Eugen Nicolăescu a spus, citat de Mediafax, că viitorul candidat la Primăria Bucureşti care va fi susţinut de PNL trebuie să aibă şi un profil liberal şi nu exclude varianta unui „candidat nou”, o persoană care n-are notorietate sau care n-a lucrat vreodată în administraţia publică centrală sau locală.

„Noi în această toamnă ne-am propus să definitivăm toate candidaturile pentru toate autorităţile locale din toată ţara. În consecinţă, probabil că în foarte scurt timp vom declanşa procedurile pe care ni le-am stabilit de a verifica prin sondaje care este percepţia populaţiei pe anumite persoane pe care dorim să le lansăm în campaniile electorale şi probabil la sfârşitul toamnei o să ştim care sunt cei mai potriviţi candidaţi, care răspund aşteptărilor populaţiei, care trec prin nişte criterii pe care noi ni le-am stabilit şi unele dintre ele sunt criterii de integritate. Viaţa ne demonstrează că aceste criterii de integritate sunt importante”, a comentat liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor.

Nicolăescu a precizat că, până acum, şi-au anunţat intenţia de a candida prim-vicepreşedinţii Cristian Buşoi şi Ludovic Orban, dar şi Costică Canacheu.

Candidatul PNL va fi anunţat „probabil cu mult înainte de Crăciun, pentru că totuşi este nevoie ca un candidat nou – poate fi şi un candidat nou, nu? nu ştim în clipa de faţă – are nevoie totuşi de un anume timp până să fie cunoscut de populaţie şi mai departe să poată să trezească interes şi evident să transforme interesul în intenţie de vot”, a mai spus liderul liberal.

Întrebat dacă PNL ia în calcul susţinerea unui candidat din afara partidului, Eugen Nicolăescu a răspuns: „Eu cred că noi nu trebuie să excludem nimic aprioric, eu cred că trebuie să oferim bucureştenilor o candidatură care să reprezinte năzuinţele cetăţenilor care locuiesc în Bucureşti, un candidat care să vină cu o viziune, care să vină cu puterea, cu capacitatea de a transforma Bucureştiul într-o Capitală europeană”.

Întrebat ce anume ar însemna un „candidat nou”, liderul deputaţilor PNL a explicat: „Probabil, aşa cum şi dvs. încercaţi să-mi sugeraţi că ar putea fi cineva din afara partidului şi poate fi o persoană care n-are notorietate, care n-a lucrat vreodată în administraţia publică centrală sau locală, care n-a avut funcţii publice, care nu a beneficiat de demnităţi şi este un om care din punctul nostru de vedere şi al bucureştenilor, pentru că el va fi testat, evident, prin sondare, poate să îndeplinească toate aceste criterii şi poate fi până la urmă acel primar de care Bucureştiul are nevoie”.

„Repet, nu exclud nici o candidatură, dar în acelaşi timp candidatul care va fi susţinut de PNL trebuie să aibă şi un profil liberal, trebuie să ne dea nouă garanţia că nu va fi un autoritar, un comunist, unul care să facă din Bucureşti altceva decât am crede noi că ar trebui să fie Bucureştiul, un oraş modern”, a mai spus Nicolăescu, întrebat dacă acest acndidat ar putea fi Nicuşor Dan.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares