Mar 30, 2023, 11:19

EUobserver: România şi Bulgaria condiţionează acceptarea cotelor de imigranţi de aderarea la Schengen

schengen

Bulgaria şi România vor condiţiona acceptarea unor cote obligatorii de imigranţi de aderarea la Spaţiul Schengen, scrie EUobserver, care citează un oficial guvernamental bulgar

„Bulgaria şi România împărtăşesc o poziţie diferită faţă de grupul de la Vişegrad”, a declarat vicepremierul bulgar Meglena Kuneva, referindu-se la Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia, care refuză mecanismul permanent de repartizare a cotelor de imigranţi şi insistă pe contoarel la fronterele externe ale UE.

Premierii Bulgariei şi României, Boiko Borisov şi Victor Ponta, au convenit într-o convorbire telefonică, să menţină o poziţie comună la reuniunea JAI din 14 septembrie, a spus Kuneva.

Întrebată de un reporter dacă Bulgaria va accepta cotele obligatorii, ea a răspuns: „Da, cred că este în interesul nostru… Nu vreau să pară că est-europenii sunt inumani, pentru că aici este nodul problemei”.

Ea a precizat totuşi că acceptarea cotelor obligatorii nu înseamnă că nu se va negocia numărul de imigranţi prevăzut de acestea.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares