Iun 7, 2023, 11:12

Evenimentul românesc despre care vorbește toată planeta. Festivalul la care biletul se plătește în sânge

dracula

Numele României apare în ultimele zile în toate publicațiile importante de presă din lume. De la New York Post, BBC, The Guardian, Huffington Post, Reuters, Associated Press și mulți alții, toată lumea vorbește despre Festivalul Untold de la Cluj. Un eveniment la care poți primi reduceri sau chiar bilete gratuit dacă donezi sânge. O idee de marketing care a stârnit interesul în toată lumea, fiind apreciată de marile publicații de profil din Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Germania, Franța, Rusia sau China, care asimilează, în general, numele României de Dracula și Transilvania.

“Festivalul UNTOLD are loc la Cluj-Napoca, în inima Transilvaniei, un loc care a făcut România faimoasă în întreaga lume pentru legendele cu Dracula. În contextul în care România se confruntă cu o lipsă acută de sânge în unitățile medicale, o campanie care se inspiră din aceste legende pentru a atrage atenția asupra unei probleme reale este mai mult decât binevenită. Prin campania “Pay with blood”, ne dorim să creștem gradul de conștientizare a acestei nevoi și contribuim la creșterea numărului de donatori în România”, spune Bogdan Buta, Director General UNTOLD Festival.

UNTOLD Festival, în parteneriat cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină (INTS), a lansat “Pay with blood”, o campanie națională de încurajare a donării de sânge.

„În perioada 14 – 24 iulie donatorii de sânge din centrele regionale și județene de transfuzii primesc reducere la Abonamentele UNTOLD dacă intră pe www.untoldfestival.com și completează formularul de donator. Mai mult, între 17-19 iulie, toți cei care vor dona sânge la caravana mobilă București, amplasată în Parcul Herăstrău, sau între 20-21 iulie la Centrul de Transfuzie Sangvină din Cluj-Napoca vor primi pe loc bilete la festival„, se precizează pe site-ul festivalului.

România ocupă în prezent penultimul loc din Europa la numărul de donatori activi de sânge, iar la nivel național, doar 1,7% din populația țării donează sânge. Mai mult, cei mai mulți devin donatori doar atunci când trebuie să ajute o persoană apropiată lor, arată datele Institutului Național de Transfuzie Sanguină, citate de BBC sau New York Post.

UNTOLD Festial, se va desfășura în perioada 30 iulie – 2 august, la Cluj-Napoca, și va aduce pentru prima data în România, pe aceeasi scenă, patru dintre cei mai îndrăgiți artiști electro-dance-music din întreaga lume: Avicii, Armin van Buuren, David Guetta și Dimitri Vegas&Like Mike. Pe scenele festivalului de la Cluj vor urca 150 artiști internaționali și naționali. UNTOLD este proiectul major de divertisment al programului Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeană a Tineretului.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares