Iun 4, 2023, 00:55

Exasperaţi de neputinţa autorităţilor, fiii pilotului dispărut cer ajutorul oamenilor pe Facebook

Mircea Craciun

Familia pilotului planorului dispărut de aproape o săptămână a creat pagina de Facebook „Să-l găsim pe Mircea Crăciun”, unde colegii acestuia şi specialiştii în domeniu postează opinii referitoare la traseele pe care ar putea fi căutat, arătând că „omul pasăre trebuie să se întoarce la familia şi prietenii lui”.

„Dorim să ne exprimăm mulţumirea faţă de promptitudinea şi profesionalismul tuturor efectivelor implicate în căutarea tatălui nostru, Mircea Craciun. Am urmărit personal desfăşurarea căutărilor şi am fost impresionaţi de eforturile depuse de echipele de coordonare, factori de decizie, piloţi, tehnicieni şi personal auxiliar. Am scotocit pădurile împreună cu personalul ISU, salvamont, pădurari şi voluntari. Am văzut o bună organizare şi am simţit că toţi oamenii implicaţi au înţeles tensiunea prin care trecem. Altruismul tuturor ne-a copleşit. Le mulţumim din suflet pentru tot efortul. Mulţumim, de asemenea, Aeroclubului României, personalului MAI şi MApN şi voluntarilor care s-au implicat cu propriile aeronave, parapante sau alte mijloace tehnice. Chiar dacă timpul este cumva împotriva noastră, noi vom continua căutările cu orice mijloace şi oricâte sacrificii. Tatăl nostru a iubit enorm munţii peste care a zburat şi care l-au ajutat să-şi ţină aripile sus. Pe aceiaşi munţi trebuie să-i convingem acum să ni-l dea înapoi. Mircea Crăciun, omul pasăre, trebuie să se întoarcă la familia şi prietenii lui. Natura ne-a arătat încă o dată că este mai puternică decât oricine. Însă, tot ea ne va arăta drumul către tatăl nostru. Oricine doreşte să participe la căutări este binevenit. Am înfiinţat o pagină pe Facebook în care vom posta opiniile noastre şi ale colegilor de zbor apropiaţi lui Mircea Crăciun, cu privire la itinerarii plauzibile unde ar putea fi căutat. Pagina este intitulată „Să-l găsim pe Mircea Craciun”. Aici ne vom coordona căutarile. Mulţumim încă o dată tuturor şi cât mai curând să creem o pagină cu titlul „L-am găsit pe Mircea Crăciun”.

Pilotul Mircea Crăciun este căutat de şase zile, miercuri fiind peste 1.000 de pompieri, jandarmi, salvamontişti şi voluntari, cu aproape 200 de mijloace de intervenţie, pe trasee din judeţele Prahova, Argeş, Braşov, Vrancea, Buzău, Bacău, Covasna şi Harghita. De asemenea, o dronă performantă care poate face căutări pe arii mari, de aproximativ 50 de kilometri pătraţi va fi folosită în zona Întorsura Buzăului.

Mircea Crăciun a dispărut cu planorul în 6 august, după ce a decolat din Masivul Postăvarul şi este considerat cel mai bun pilot de planor de distanţă din România, el pregătindu-se pentru a atinge un record mondial de 1.000 de kilometri în zbor liber.

Planorul era închiriat de la o firmă din străinătate de către Mircea Crăciun, care îl testa pentru prima dată după asamblare. Aeroclubul Braşov l-a ajutat să se înalţe pentru a-şi lua zborul din Masivul Postăvarul. Comandantul Aeroclubului Braşov, Stelian Cojocaru, este acuzat de neglijenţă după ce a raportat târziu dispariţia pilotului.

0 Comentarii

Shares