Mar 29, 2023, 10:05

EXCLUSIV: DNA a început urmărirea penală in rem la UNPR

unpr coperta

DNA a comunicat, la solicitarea BreakingNews24, că procurorii au început urmărirea penală în cazul UNPR.

„La solicitarea dvs. din data de 15 ianuarie 2016, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

Pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie se află în lucru un dosar penal în care este începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (“in rem”) şi care are ca obiect modalitatea în care au fost cheltuite mai multe sume de bani din fondurile organizaţiei unui partid politic.

La data de 11 decembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, procurorii anticorupţie au făcut percheziţie la sediul partidului respectiv, de unde au fost ridicate mai multe documente financiare.

Alte informații legate de stadiul anchetei, nu pot fi oferite, în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001„, se arată în răspunsul DNA la solicitarea BN24. 

Surse politice din UNPR  au declarat azi că este vorba despre banii colectaţi de UNPR pentru sinistraţii de la indundaţii şi care au fost scoşi din contul respectiv şi folosiţi pentru partid.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares