Iun 2, 2023, 02:30

EXCLUSIV: Grupul pentru întoarcerea lui Crin Antonescu în fruntea PNL se înființează duminică

crin

Fuziunea cu PDL-iștii lui Vasile Blaga și leadership-ul Alinei Gorghiu provoacă din ce în ce mai multe nemulțumiri în interiorul PNL, liberalii din garda veche dorindu-și din ce în ce mai mult o întoarcere a lui Crin Antonescu în prima linie a partidului.

Duminică, la Hotel Royal din București, va fi lansat un ONG înființat de un grup de vechi liberali, apropiați de Crin Antonescu, pentru a crea platforma pentru construirea unei mase critice în PNL, în perspectiva Congresului din 2017.

ONG-ul se numește Asociația „Clubul Liberal Ion C. Brătianu 1875”, și a atras deja câțiva parlamentari liberali. Unul dintre ei este deputatul Radu Zlati, un colaborator apropiat al lui Crin Antonescu.

Președintele provizoriu al Asociației, fostul deputat PNL George Șerban, a declarat pentru BreakingNews24 că au fost deja depuse actele la Tribuna pentru înregistrarea ONG-ului.

 

„Scopul acestui Club, a cărui lansare este, nu întâmplător, la 24 mai, este să militeze pentru păstrarea identității politice a Partidului Național Liberal, a acelui partid fără de care România modernă n-ar fi existat. Sloganul meu personal, pe care l-am ales când m-am alăturat acestui proiect, este „Partidul Național Liberal EXISTĂ!” Plecând de la ideea ca scopul acestui Club este apărarea identității PNL, ne putem imagina o cetate care este aparată, atât în interiorul cît și în exteriorul zidurilor ei, atât de dușmani aflați în exteriorul dar și de cei aflați în interiorul cetății. Prin urmare, Clubul nu face parte din Partidul Național Liberal, având și membri, nu puțini, care nu sunt înscriși în PNL. Dar, niciodată, Clubul nu va acționa împotriva Partidului Național Liberal, a cărui identitate politică vrea să o apere”, a declarat George Șerban pentru BreakinNews24.

Acesta a explicat că Asociația nu este neapărat o structură pentru Crin Antonescu, cât una care se opune fuziunii cu PDL, despre care spune că este „încă reversibilă”:

„Nu se poate vorbi despre un rol al lui Crin Antonescu în această asociație. Deși, în ceea ce mă privește, aș dori să fie alături de noi. Au mai existat și chiar există astfel de cluburi, asociații, legate direct sau indirect de PNL. Mi-e greu sș spun dacă acest „Club liberal IC Bratianu 1875″ ar fi existat făra fuziunea (înca reversibilă) a PNL cu PDL. După cum cred că n-ar fi existat dacă nu se simțea nevoia apărării identității politice a Partidului Național Liberal”.

grupul liberal pt crin

Crin Antonescu a fost invitat la lansarea de duminică și nu a respins ideea, spun surse liberale. Constituirea grupului anti PDL în PNL nu este chiar o surpriză. Presa a prezentat în ultima perioadă înregistrări dintr-o ședință a unei organizații locale în care Teodor Atanasiu, lider al partidului, vorbea în termeni negativi despre fuziunea cu fostul partid al lui Traian Băsescu.

Pe de altă parte, potrivit unor surse politice, mandatul  Alinei Gorghiu în fruntea PNL se prefigurează a fi un eșec, însuși președintele Klaus Iohannis fiind dezamăgit de prestația acesteia.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares