Mar 23, 2023, 03:38

EXCLUSIV Jumătate de milion de euro, nota de plată pentru „mese oficiale și tratații” în Guvernul Ponta

petrecere trista ponta

Secretariatul General al Guvernului a comunicat, la solicitarea BreakingNews24, lista cheltuielilor de protocol înregistrate la Palatul Victoria în mandatul de premier al lui Victor Ponta, suma ridicându-se la aproape 1 milion de euro, respectiv 4.150.425 lei. 

Conform datelor oferite de Guvern, 1 milion de lei a fost cheltuit pentru „tratatii la cabinet”, și 1.249.296 lei pe mese oficiale şi cheltuieli cu masa şi cazarea pentru delegaţii străine, nota totală de plată fiind de 500 000 de euro.

Alte 34 000 de euro au fost alocate pentru flori şi aranjamente florale.

cheltuieli protocol Ponta

Aproape trei milioane de lei a cheltuit Guvernul pentru deplasările lui Victor Ponta în turneele sale în Asia și țările arabe, arată alte informaţii, făcute publice la solicitarea Realitatea TV.

Conform acestora, cel mai lung şi mai costisitor a fost turneul asiatic, în Adzerbaijan, Kazahstan, Uzbekistan şi China. O deplasare de zece zile, care a costat peste 1,7 milioane de lei. Cea mai mare sumă, aproximativ 1,6 milioane de lei, a fost alocată pentru utilizarea aeronavei guvernamentale. În delegaţie s-au aflat 16 persoane. Presa a scris, la acea vreme, că singurul om de afaceri care a făcut parte din delegaţie a fost mâna dreaptă a deputatului PSD Sebastian Ghiţă, Alex Iacobescu.

Pe locul al doilea în topul deplasărilor costisitoare şi ţinute la secret se află turneul din ţările arabe, din perioada 29 aprilie – 05 mai 2015. Deplasarea a vizat Arabia Saudită, Qatar, Kuweit, Emiratele Arabe Unite şi a costat 930 de mii de lei. Cea mai mare sumă – 851.000 de lei – a fost cheltuită tot pentru utilizarea aeronavei guvernamentale.

Pe locul al treilea se află ultima deplasare pe care a efectuat-o Victor Ponta înainte de a-şi da demisia. Fostul prim-ministru şi celelalte şapte persoane din delegaţie au cheltuit peste 174 de mii de lei pentru a merge în Mexic, la Summitul Global pentru o Guvernare Deschisă, acolo unde Ponta a ţinut un discurs.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares