Mar 25, 2023, 13:34

EXCLUSIV Marian Munteanu, un Donald Trump al PNL, şi de ce liberalii trec la naţionalismul ortodox neo-legionar

Marian Munteanu si Cleopa

Numele lui Marian Munteanu a fost pus pe masa PNL de Teodor Atanasiu, în cadrul unei şedinţe restrînse a liderilor liberali, înainte de şedinţa în care s-a votat ca acesta să fie candidatul partidului pentru Primăria Capitalei. Ulterior, în şedinţa oficială, Cătălin Predoiu a fost cel care a spus că fostul lider al studenţilor din anii ’90 a fi cel mai potrivit pentru a reprezenta partidul. Cu menţiune că Maria Munteanu are girul Preşedintelui Iohannis pentru a fi candidatul PNL. Interesant este că numele surpriză al liberalilor a fost făcut public la Realitatea tv cu o seară înainte de Rareş Bogdan, apropiat a Palatului Cotroceni, cel care a făcut şi anunţul privind desemnarea lui Dacian Cioloş ca premier cu o lună înainte ca acest lucru să se întâmple.

Vasile Blaga a declarat după şedinţa PNL că nu ştie de legăturile pe care Marian Munteanu le-ar avea cu fostul director al SRI, Virgil Măgureanu, dar mai interesant decît declaraţiile politice este ceea ce liderii PNL au spus neoficial despre motivul pentru care l-au ales pe fostul lider al Pieţei Universităţii. Şi acest motiv nu este legat de valoarea sa de simbol al luptei anti-comuniste ci de orientarea sa ideologică. PNL-ului îi lipsea naţionalismul, au explicat liderii liberali.

Marian Munteanu este unul dintre liderii naţionalismului ortodox promovat de Biserica Ortodoxă Română prin asociaţii, fundaţii, platforme civice, personaje ultramediatizate precum Cătălin Berenghi, cel care a îngropat porci pe terenul viitoarei moschei de la Romexpo şi zilele trecute a plantat cruci în intersecţiile din Bucureşti.

În afară de cultivarea urii faţă de celelalte religii şi chiar de negarea caracterului creştin al României, care trebuie să fie musai ortodoxă, nu generic creştină, curentul este unul naţionalist de inspiraţie legionară, şi mai ales neprietenos cu ideea de Uniune Europeană, globalizare, parteneriat strategic cu americanii.

În 10 decembrie 2015 s-a înfiinţat „Grupul Pentru România” (GPR). Printre membrii fondatori se numără actorul Florin Zamfirescu și profesorul de matematică Florin Colceag, antrenorul olimpicilor români care participă la concursurile internaționale de matematică. Și-au exprimat însă dorința de a adera la acest grup și actorul Dan Puric și profesorul universitar Cristian Pârvulescu. Marian Munteanu declara la vremea respectivă că mişcarea se dorește a fi una civică, pentru început.

Iată ce scrie într-unul din manifestele Grupului Pentru România:

„globalismul european, aşa cum ni se propune şi ni se impune, este de fapt un pretext de anihilare a valorilor naționale şi, în ultimă instanță, a identității etnice în totalitatea ei. În fapt, nu poți accede la universalitate (nivelul maxim de globalism pozitiv) dacă nu ai propria identitate națională. Exemple: Shakespeare este un scriitor universal pentru că era englez, iar Brâncuși a ajuns cel mai mare sculptor modern al lumii pentru că a avut inteligența şi geniul de a rămâne etnic.
Sabotarea identității națiunale este o formă disimulată de imperialism şi neocolonialism prin care, cu un vast arsenal financiar modern (în speță, băncile) ni se confiscă lent suveranitatea atât de greu câştigată. Conştientizarea identității naționale este (şi a fost) cea mai redutabilă formă (şi forță) de rezistență împotriva acestei agresiuni perfide.
Iată de ce nu trebuie să ne fie indiferent cine suntem noi ca nație şi ce pondere a avut această nație în construcția Europei actuale. Cel mai evident indiciu privind importanța valorilor identitare este, pe de o parte, atenția pe care le-o acordă TOATE celelalte popoare ale Europei, iar pe de altă parte îndârjirea cu care este contestată şi subminată națiunea română, atât din afară, cât şi din interiorul ei”

„Lămurirea istoriei traco-geto-dacilor şi evidențierea continuității acestora ar trebuie să devină o politică de stat, pentru că ea elimină orice discuție în legătură cu drepturile istorice ale românilor asupra pământurilor pe care poporul nostru s-a dezvoltat până astăzi.
Mai mult decât atât, faptele glorioase ale înaintaşilor traco-geto-daci, care au scris pagini importante de istorie în antichitate, dar şi a continuatorilor lor medievali, pot să contribuie semnificativ la redefinirea identității fiecărui român, la eliminarea complexelor culturale induse românilor prin campanii concertate de denigrare a acestui neam.
Regii geto-daci Dromihete, Burebista și Decebal, împărații romani de origine dacică Regalianus şi Galerius, marile figuri medievale care au stat în fața Porții Otomane – Mihai Viteazul (numit şi Malus Dacus), Iancu de Hunedoara (numit şi Ioan Getul) sau Ștefan cel Mare, ne vorbesc peste timp despre un neam care a însemnat ceva în istoria lumii.
Este vremea să le respectăm acestor înaintaşi blazonul, urmându-le exemplul. Recâştigarea identității risipite înseamnă recâştigarea suveranității.”

Acelaşi Marian Munteanu a înfiinţat şi asociaţia Alianţa Noastră. Un alt instrument civic de luptă pentu propăşirea naţionalismului ortodox.

Iată ce scrie în Proclamaţia Alianţei Noastre:

„Apărarea și susținerea activă a drepturilor identitare naționale, a instituțiilor și valorilor fondatoare ale civilizației românești, tradiționale și moderne – familia, satul, școala, biserica, armata, credința creștină , limba română, reperele spirituale, culturale și istorice; descurajarea oricăror acțiuni xenofobe sau antiromânești și blocarea oricăror tentative politico – administrative de a modifica, prin diferite forme de constrângere, actualul profil – etnic, cultural sau religios – al României
Restaurarea drepturilor patrimoniale ale cetățenilor români cu privire la teritoriul național; oprirea înstrăinării proprietăților agricole, a resurselor solului și subsolului, recuperarea celor înstrăinate abuziv sau ilegal; oprirea oricăror intervenții care pun în pericol climatul, apa, resursele naturale și , în general, mediul înconjurător
Susținerea muncii și a inițiativei românești, printr-un parteneriat puternic între stat și mediul economic; reducerea decalajelor economice față de Uniunea Europeană, care nu se poate realiza decât prin susținerea capitalului românesc, singurul cu adevărat interesat să pună în centrul oricăror strategii de
dezvoltare spațiul național
 
În viziunea fondatorilor Alianței, România este o țară creștină, liberă, primitoare, pașnică și tolerantă, ai cărei locuitori au drepturi imprescriptibile asupra teritoriului național , asupra modului de organizare și funcționare a statului român, a instituțiilor sale și a întregii noastre societăți. Aceste drepturi și prerogative au fost câștigate și apărate timp de milenii, de generații întregi de români. Ele nu sunt negociabile.”

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares