Iun 8, 2023, 01:49

Exerciţiile româno-americane din Marea Neagră supără Rusia

824b51850b9dad1a9f683c3edc71e2ef

Propaganda rusă penalizează începerea exerciţiilor Forţelor Navale Române din apele internaţionale ale Mării Negre, împreună cu militari din forţele navale ale SUA, Bulgaria, şi Ucraina.

Ruşii de la Sputnik, cea mai mare agenţie de presă rusă şi portavocea Kremlinului alături de Russia Today, spune că România, un membru NATO încă din 2004, „este printre cele câteva ţări din Europa de Est care caută o mai mare prezenţă americană în privinţa tehnologiei antiaeriene şi a exerciţiilor militare”. Sputnik redă şi o declaraţie a unui oficial rus ca ar trebui să redea pericolul prezenţei americane în România.

„Îmbunătăţind şi exersând constat capacitatea noastră anti-submarin cu alia?ii NATO, precum România, este o prioritatea pentru flota noastră ţi pentru Alianţă”, spune comandatul Florei a ?asea, c?pitanul Bryan Durkee. Aceştia îşi antrenează capacităţile de recunoaştere, supraveghere şi capacităţile de minare”, punctează ruşii de la Sputnik.

„Căpitanul ar fi trebuit să spunî: dezvoltând constant şi crescând provocările împotriva Rusiei şi Chinei”, se arată într-un comentariu al articolului.

„Un intrus neprietenos, care e cam departe de casă”, spune un alt utilizator.

„Ar trebui să înceteze cu jocurile de război. Nimeni nu vrea şi nici nu are nevoie de un război nesfârşit între SUA şi Europa”.

„Ce păcat că România este o naţie de sclavi. Dar aşa a fost mereu de-a lungul instoriei”, se arată în comentariile articolului.

O aeronavă P-3C Orion aparţinând Batalionului de Patrula 9 al Forţelor Navale ale SUA a ajuns ieri la Constanţa, pentru cele trei zile de exerciţii de luptă antisubmarin.

Membrii Forţelor Navale ale României vor participa la un zbor demonstrativ al operaţiunilor P-3C pe parcursul exersării strategiei de luptă antisubmarin ăn cadrul unui exerciţiu complex care se desfăşoară în Marea Neagră.

0 Comentarii

Shares