Iun 7, 2023, 19:35

Experţi: Bulgaria este zona de confort în care ISIS îşi organizează acţiunile

ISISFighters

Există reprezentanţi ai grupării Statul Islamic în Bulgaria, dar problema mai mare sunt acţiunile haotice ale instituţiilor, apreciază generalul Ivan Boiagiev, un expert în securitate, denunţând o „panică” şi „măsuri de securitate artificiale” în ultimele zile, pentru postul de radio Focus, citat de Mediafax.

În opinia sa, măsurile care este necesar să fie luate privesc monitorizarea constantă a fluxului de imigranţi ilegali.

„Bulgaria este un fel de zonă de confort, în Balcani, spre deosebire de Macedonia, Serbia, Kosovo şi Spania, în care Statul Islamic plănuieşte să creeze un califat”, a comentat expertul pentru postul bulgar.

„Grupări ca Al-Qaida şi SI au nevoie de o ţară în care să-şi organizeze întâlnirile, să stabilească sarcini şi să le pună în aplicare”, a apreciat Boiagiev, adăugând că jihadiştii „au nevoie de o ţară liniştită, protejată de atacuri teroriste”.

„În opinia mea, Bulgaria este o astfel de ţară, iar de aici panica din ultimele zile m-a îngrijorat”, a subliniat el.

„Cu o asemenea panică artificială şi măsuri de securitate artificiale, atunci când vor fi cu adevărat necesare oamenii nu vor crede şi nu vor reacţiona în mod adecvat”, a mai comentat Boiagiev.

Ministerul bulgar de Interne a dezminţit duminică seara informaţii de presă potrivit cărora autorităţile caută doi presupuşi terorişti care ar avea legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Informaţia publicată de presa bulgară duminică, anterior, este „o interpretare greşită a măsurilor adoptate de către Ministerul de Interne”, a anunţat ministerul într-un comunicat.

0 Comentarii

Shares