Iun 4, 2023, 01:15

Experţi: Resturile de avion găsite la 6000 de kilometri de Malaezia, „aproape sigur” ale zborului MH370

Captura CNN

Guvernul din Malaezia este tot mai convins că fragementul de avion găsit pe Insula Reunion, la Oceanul Indian, provine de la un avion de tip Boeing 777. Adjunctul ministrului malaezian al Transporturilor confirmă că există posibilitatea ca acesta să provină de la MH370, potrivit Reuters. Chiar a declarat că o echipă de specialişti a plecat către Insula Reunion, situată la aproximativ 600 de kilometri est de Madagascar.

„Este aproape sigur că fragmentul găsit este de la un avion Boeing 777. Şeful anchetei noastre mi-a spus acest lucru”, a declarat Abdul Aziz Kaprawi pentru Reuters, citat de Mediafax.

Nu va fi nevoie de mai mult de două zile pentru a se verifica dacă fragmentul aparţine avionului care asigura zborul MH370. O echipă de experţi francezi verifică deja fragmentele aeronavei, care conţin marcaje sau părţi din numere de serie care ar urma să permită depistarea unui anumit avion.

Unul dintre localnici a găsit şi rămăşiţele unei valize lângă resturile avionului, indiciu ce ar putea fi foarte important în anchetă.

valiza

În cazul în care se va dovedi că fragmentul provine de la avionul care asigura zborul MH370, experţii vor încerca să refacă traiectoria derivei înapoi către locul de unde ar fi putut să ajungă pe Insula Reunion.

„Această epavă se află în apă – dacă fragmentul ar fi de la MH370 – de peste un an, dar s-ar fi putut deplasa atât de departe încât să nu fie prea folositor în identificarea cu precizie a locului unde este aeronava”, a declarat vicepremierul australian Warren Truss pentru presă.

Un oceanograf de la Universitatea New South Wales din Sydney, Robin Robertson, a declarat că momentul şi locul apariţiei acestui fragment îl fac „foarte plauzibil” să provină de la MH370, pe baza a ceea ce se ştie despre curenţii din Oceanul Indian.

Anchetatorii cred că cineva a oprit în mod intenţionat transponderul zborului MH370, după care avionul şi-a schimbat direcţia de zbor.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines (zborul MH370) a dispărut pe 8 martie 2014, în timp ce se deplasa din Kuala Lumpur spre Beijing. La bordul avionului erau 239 de persoane, iar guvernul din Malaezia au declarat prăbuşirea un accident, iar persoanele decedate.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares