Iun 7, 2023, 19:22

Extinderea NATO, discutată la Budapesta

vlase

NATO trebuie să fie deschisă faţă de extinderea alianţei, a declarat preşedintele Adunării Parlamentare a NATO, Michael Turner la reuniunea Adunării Parlamentare a NATO desfășurată la Budapesta. El a afirmat că fiecare ţară trebuie să îşi decidă propriul viitor fără teamă sau presiune din exterior şi că Ucraina are, de asemenea, dreptul de a-şi decide propria soartă. O Ucraină democrată nu reprezintă nicio ameninţare pentru nimeni şi, prin urmare, nici pentru Rusia. Turner a subliniat, de asemenea, că acţiunile Rusiei în Ucraina sunt o încălcare a dreptului internaţional.

El a subliniat că Adunarea Parlamentară susţine extinderea NATO, pentru că aceasta înseamnă stabilitate şi securitate pentru ţările care vor adera.

Vorbind despre ameninţarea din Orientul Mijlociu, Turner a declarat că Europa şi Statele Unite trebuie să colaboreze pentru a combate Statul Islamic.

Preşedintele Parlamentului ungar Laszlo Kover a discutat cu Turner despre extinderea NATO. Kover a declarat că alianţa transatlantică este una dintre priorităţile politicii externe ungare şi că Budapesta susţine aderarea tuturor celor patru ţări candidate (Bosnia, Muntenegru, Macedonia şi Georgia) la NATO.

Mihaly Balla, preşedintele delegaţiei ungare a subliniat importanţa extinderii NATO, afirmând că adunarea va anunţa o decizie luni.

Reuniunea Adunării Parlamentare a NATO a fost condusă de deputatul PSD Gabriel Vlase, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares