Oct 15, 2021, 23:52

Extremistul maghiar, arestat preventiv pentru 30 de zile

217596_132515883502163_6575495_n

Curtea de Apel București a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Beke Istvan Attila, cetățeanul român de etnie maghiară reținut de procurorii DIICOT în legătură cu intenția de a detona un dispozitiv exploziv improvizat la manifestația de 1 Decembrie de la Târgu Secuiesc.

Beke Istvan a fost reținut marți de procurorii DIICOT, în jurul orei 04,00, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale și nerespectarea regimului materiilor explozive privind prevenirea și combaterea terorismului.

El a fost adus apoi la sediul DIICOT din București, unde a fost audiat mai multe ore de către procurori, după care a fost prezentat în fața unui judecător de la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unor surse judiciare, la perchezițiile efectuate de procurori au fost găsite la un poligon de antrenament air soft de lângă Covasna materiale pirotehnice și electronice care asamblate au capacitatea de producere a unor dezastre și care sunt interzise pentru deținere.

Astfel, au fost găsite 400 materiale pirotehnice de categoria III și categoria II, dispozitive electronice de inițiere temporizare a impulsurilor electronice, precum și dispozitive militare pentru vedere pe timp de noapte și amplificator de imagine, de asemenea interzise pentru deținere, au mai menționat sursele citate.

„Materialele și dispozitivele ridicate la perchezițiile efectuate ar fi fost apte să pună în pericol cetățenii români și bunurile acestora, acțiunile inculpatului fiind stopate prin măsurile legale dispuse de către procurorii DIICOT cu sprijinul Serviciului Român de Informații”, susține DIICOT într-un comunicat de presă.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares