Mar 25, 2023, 22:46

Femei indiene sunt vândute la bucată în magazinele din ţările arabe

femei indiene

Femei indiene sunt vândute la bucată în magazine din Arabia Saudită, Bahrain, Emirate şi Kuwait, susţine Sri Palle Raghunatha Reddy, ministru în guvernul statului indian Andhra Pradesh.

Acesta a trimis în 24 mai o scrisoare către Ministerul Afacerilor Externe al Indiei, cerându-i ca autorităţile indiene să intervină pentru a le repatria pe femeile scoase la vânzare în ţările arabe.

„Femei sunt vândute pentru 6000 de dlari în Arabia Saudită şi între 1500 de dolari şi 3000 de dolari în ahrain, Emiratele Arabe Unite şi Kuwait”, a scris ministrul în cererea către Ministerul Afacerilor Externe. El a adăugat că 25 de femei din India sunt sechestrate în Orientul Mijlociu şi au cerut ajutorul statului indian, informează NewEurope.

„Trebuie luate măsuri cât mai rapid pentru aducerea acasă a acestor femei vândute ca obiectele, prin asigurarea documentelor de călătorie şi a biletelor de avion gratuite. Trebuie cerut ambasadelor indiene din acese ţări să intervină şi să ofere sprijinul necesar, mâncare, haine şi adăpost”, a scris ministrul indian.

Indian Express susţine că aproape 6 milioane de imigranţi economici din India se află acum în statele din Golf.

Nu este prima dată cînd se înregistrează astfel de abuzuri asupra femeilor indiene în ţările arabe. În octombrie 2015 o femeie din Arabia Saudită a tăiat mâna menajerei sale indiene din cauză că aceasta încerca să ecadeze din casa unde era sechestrată şi torturată.

 

0 Comentarii

Shares