Mar 28, 2023, 03:09

Femeile care se luptă să fie sub Liviu Dragnea

liviu dragnea

Liviu Dragnea instituie cel mai feminist regim de partid din istoria PSD, luând decizia ca o treime din conducerea partidului să revină femeilor, și ca în statutul formațiunii să existe chiar o discriminare de gen în favoarea sexului slab dar frumos: bărbații nu au voie să cumuleze funcții, însă femeile au. Mai precis, bărbații care sunt președinți de organizații nu au voie să candideze și pentru funcțiile de vicepreședinte și președinte executiv, spre deosebire de femei, care au acest drept.

Nu este de mirare, în aceste condiții, că Liviu Dragnea este extrem de popular printre social-democrate și că acestea se bat pentru a-i fi cât mai aproape în conducerea PSD.

Din cele 14 funcții de vicepreședinte care vor fi scoase la vot la Congresul de duminică, 4 revin femeilor. Pentru acestea și-au anunțat deja candidatura primărița de la Craiova, Lia Olguța Vasilescu, senatoarea Gabriela Crețu (soția președintelui PSD Vaslui) și Gabriela Firea, care va cumula funcția de președinte al PSD Ilfov cu cea de vicepreședinte al partidului, datorită derogării feministe din noul statut. Viorica Dăncilă, șefa Organizației de femei a PSD, este așteptată și ea să candideze, la fel ca și președintele de la sectorul 2, Rodica Nassar. Ana Birchall și-ar fi dorit și ea să bifeze o funcție de vicepreședinte, însă este împiedicată de candidatura Gabrielei Crețu, amândouă fiind de la aceeași organizație. Doina Pană, făcută celebră de Victor Ponta cu expersia „Fă Doino”, va candida și ea pentru un post de vicepreședinte. Rovana Plumb, fosta șefă a femeilor PSD, rămâne în conducerea partidului în calitatea sa de președinte al Consiliului Național.

Ecaterina Andronescu va juca un rol mai important la Congresul de duminică. Fostul ministru al Educației se gândește să candideze chiar la funcția de președinte executiv, împotriva lui Valeriu Zgonea. În cazul în care ar câștiga, numărul 2 și numărul 3 în partid ar fi… femei.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares