Feb 7, 2023, 16:09

Femeile din Parlamentul neozeelandez, sancționate după ce au denunțat că au fost abuzate VIDEO

the guardian noua zeelanda

Președintele Parlamentului din Noua Zeelandă a întrerupt luările de cuvânt ale mai multor colege, care cereau premierului John Key să își ceară scuze după ce a acuzat Opoziția că susține violatorii. Femeile au decis să îi demonstreze șefului guvernului cât de mult s-au simțit jignite, admițând, unele dintre ele în premieră, că au fost victime ale abuzurilor sexuale sau ale violențelor domestice. Șeful Parlamentului, David Carter, s-a văzut nevoit să intervină de cel puțin 6 ori, cerând chiar să li se taie microfonul colegelor de Parlament, pe motiv că nefericita exprimare a premierului a avut loc ieri și că nu mai are niciun motiv să permită reluarea subiectului, potrivit The Guardian.

Șeful guvernului, John Key, a acuzat cu o zi înainte Opoziția formată din laburiști și verzi că ar sprijini violatorii, după ce aceștia au condamnat modul în care executivul de la Canberra gestionează situația prizonierilor neozeelandezi de pe Insula Crăciunului.

„Sprijiniți violatorii. O parte a prizonierilor sunt violatori, unii sunt pedofili, iar alții sunt criminali. Aceștia sunt oamenii despre care Partidul Laburist spune că sunt mai importanți decât cetățenii din Noua Zeelandă care merită să fie protejați”, a spus premierul în Parlament. Și el a fost întrerupt de președintele Parlamentului, David Carter, care nu i-a spus însă să își ceară scuze.

„Ca victimă a abuzului sexual, mă simt direct jignită de comentariile primului ministru și îi cer să retragă ce a spus și să își ceară scuze”, a spus Metiria Turei, copreședintele Partidului Verzilor, prima dintre femeile parlamentar care l-au înfruntat atât pe șeful Executivului, cât și pe cel al Parlamentului, spunând că abuzurile sexuale și sau violențele domestice sunt o  plagă în Noua Zeelandă și nimeni nu are voie să se folosească de aceste drame într-un discurs oficial.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares