Mar 29, 2023, 10:01

Fiica baronului Duicu riscă să fie eliminată de la bacalaureat. Dosar penal pentru mama sa

miss duicu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri, citat de Mediafax, că vor fi luate cele mai drastice măsuri dacă se va dovedi că a fost fraudă la bacalaureat, la colegiul din Orşova, precizând că în cazul unei posibile implicări a unor profesori, sancţiunile pot merge până la desfacerea contractului de muncă.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat, pentru MEDIAFAX, că cere persoanelor responsabile de organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat de la Colegiului Tehnic „Dierna” din Orşova să ia de urgenţă cele mai drastice măsuri care se impun, în cazul în care se va dovedi că sunt profesori implicaţi în fraudă la ultima probă de la bacalaureat, susţinută vineri.

Cîmpeanu a mai spus că şi dacă se va dovedi că fiica fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a fost ajutată în timpul ultimei probe de la bacalaureat, aceasta va fi sancţionată, conform legii.

„Consider frauda foarte gravă. În cazul de la Orşova, dacă este vorba despre un elev, elevul trebuie să plătescă potrivit legii. Dar, dacă au fost implicate şi cadre didactice în această posibilă fraudă, atunci cer de urgenţă colegilor mei care au competenţă să ia cele mai drastice măsuri care se impun în acest caz, mergând până la desfacerea contractului de muncă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a precizat că Parchetul şi Inspectoratul de Poliţie fac verificări în acest caz şi vor acţiona în consecinţă, în funcţie de rezultatele acestei anchete.

„Ştiu că, la această oră, înregistrările (cu camerele de supraveghere din Colegiul Tehnic «Dierna» din Orşova, n.r.) au fost trimise către Parchet”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a mai spus că la ultima probă a examenului de bacalaureat, cea la alegere a profilului şi specializării, 42 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă.

„Astăzi, au fost eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă 42 de elevi. De asemenea, 6.895 de elevi nu s-au prezentat la examen, iar 150.094 au participat la testul de vineri”, a precizat Cîmpeanu.

Procurorii Parchetului Tribunalului Mehedinţi au întocmit dosar penal în cazul fiicei fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu, despre care au fost sesizaţi că ar fi copiat cu un handsfree la testul scris la chimie, ultima probă a examenului de bacalaureat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Mehedinţi, Fănică Cercel, fiica fostului preşedinte al CJ Mehedinţi este audiată de către procurori pentru a se stabili dacă aceasta a copiat la proba de chimie a examenului cu un dispozitiv de transmisie de tip handsfree.

Tototdată, Parchetul Judecătoriei Orşova a preluat cazul de posibil ultraj care o vizează pe soţia fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Mariana Duicu.

Adina Duicu a fost elevă a Liceului „Traian Lalescu” din Orşova, dar a susţinut examenul de bacalaureat la centrul organizat în cadrul Colegiului Tehnic „Dierna” din Orşova.

Într-o intervenţie telefonică la postul Realitatea TV, Adrian Duicu a declarat că fiica sa nu a copiat la examenul de bacalaureat, asupra sa negăsindu-se niciun dispozitiv de tip handsfree, iar acest fapt va fi stabilit de ancheta care s-a deschis.

În imaginile surprinse cu un telefon mobil, în faţa liceului unde tânăra a susţinut examenul de bacalaureat, apare fiica cea mică a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, care îl loveşte pe poliţistul care o imobilizează pe mama sa, potrivit procurorilor, aceasta nefiind audiată pentru ultraj, ci doar mama sa.

Procurorii şi poliţiştii din Orşova au fost sesizaţi, vineri, despre o posibilă fraudă la proba de chimie a bacalaureatului în cadrul Colegiului Tehnic „Dierna” din Orşova, care o viza pe fiica lui Adrian Duicu. În urma sesizării, la ieşirea de la proba scrisă la chimie, un procuror şi un poliţist au aşteptat-o pe eleva suspectată de fraudă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Mehedinţi, în momentul în care eleva a fost verificată de către anchetatori pentru a se stabili dacă asupra sa erau dispozitive de transmisie de tip handsfree, mama tinerei, respectiv soţia lui Adrian Duicu, l-ar fi îmbrâncit pe poliţist. În urma altercaţiei, poliţistul s-a ales cu câteva zgârâieturi, motiv pentru care Parchetul Judecătoriei Orşova a întocmit acte pentru a se stabili dacă femeia va fi acuzată de ultraj.

 

0 Comentarii

Shares