Ian 31, 2023, 00:07

Finul lui Ponta a făcut o lege care interzice apelul procurorilor la deciziile IICCJ

foto gandul.info

Deputatul PSD Marius Manolache, finul lui Victor Ponta, propune, printr-o iniţiativă legislativă, ca procurorii dă nu mai aibă drept de apel la deciziile IICCJ. El propune înfiinţarea în cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ a unei secţii de investigare a infracţiunilor săvârşite de procurori şi judecători, considerând că actualele mijloace de investigare s-au dovedit „ineficiente”.

„Soluţia legislativă se impune dată fiind ineficienţa dovedită a mijloacelor legale şi procedurale existente în legătură cu investigarea infracţiunilor săvârşite de magistraţi în exercitarea profesiei. Numărul soluţiilor definitive de achitare pronunţate de magistraţi constrastează flagrant cu numărul de dosare penale în care aceştia sunt investigaţi pentru fapte săvârşite în exercitarea profesiei (represiune nedreaptă, cercetare abuzivă)”, consideră iniţiatorul proiectului, citat de Mediafax.

Deputatul PSD propune modificarea, în acest sens, a legii organizării judiciare.

Potrivit celor propuse de iniţiator, completele de 5 judecători vor soluţiona apelurile şi cerererile în cauzele judecate în primă instanţă de Secţia penală a ICCJ şi judecă şi alte cauze date în competenţa lor prin lege, precum şi ca instanţă disciplinară. Apelul nu poate fi declarat decât în favoarea inculpatului.

 „Iniţiatorul apreciază că nu poate fi exercitată calea de atac a apelului împotriva unei hotărâri pronunţate în fond de către instanţa supremă decât în favoarea persoanei deferintă justiţiei”, mai arată iniţiatorul în expunerea de motive a proiectului.
Deputatul PSD Marius Manolache este urmărit penal de DNA în dosarul Realitatea Media, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție, citat de Hotnews . Procurorii anticorupție îl acuză pe parlamentarul social-democrat de fals în acte.
Deputatul PSD a precizat, citat de Hotnews, că a lucrat „cu mult timp în urmă”, într-un cabinet de avocatură comun cu Victor Ponta, adăugând că „nici el nu era presedinte de partid , eu eram avocat”.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares