Oct 15, 2021, 23:39

Fostul președinte al SUA, Jimmy Carter, a scăpat de cancer

jimmy carter

Jimmy Carter, în vârstă de 91 de ani, spune că analizele arată că s-a vindecat de cancerul la creier de care a fost diagnosticat în luna august a acestui an. În urmă cu o lună spunea că răspunde bine la tratament și că nu ar exista niciun semn că boala mai înaintează.

Fostul șef de la Casa Albă a făcut acest anunț în fața credincioșilor de la biserica baptistă din  Plains, Georgia, acolo unde și susține mai multe cursuri în calitate de profesor. Jimmy Carter a început tratamentul pentru melanom, care se extinsese de la ficat la creier.

O intervenție chirugicală destinată să îndepărteze o tumoare a ficatului „a arătat că sunt atins de un cancer care se răspândește în alte părți ale corpului”. „Îmi voi reorganiza agenda pentru a fi supus tratamentelor necesare”, spunea Jimmy Carter în luna august. Cele două surori, fratele și tatăl lui Jimmy Carter au murit toți din cauza unui cancer la pancreas.

Fostul președinte a rămas o prezență activă, conducând numeroase misiuni de observatori electorali. La sfârșitul lui aprilie și începutul lui mai, s-a deplasat la Moscova, apoi în teritoriile palestiniene și în Israel. În august fost nevoit să își scurteze o vizită în Guyana din motive de sănătate.

Carter a fost președinte al SUA între 1977 și 1981 și a câștigat un Premiu Nobel pentru Pace în 2002, pentru rolul său cheie din negocierile din Orientul Mijlociu. Carter, al 39-lea președinte american, i-a urmat în funcție republicanului Gerald Ford și a pierdut alegerile prezidențiale din 1980 în fața lui Ronald Reagan.

0 Comentarii

Shares