Sep 24, 2021, 15:04

Franţa se răzbună după atacurile din Paris. Bombardament masiv asupra ISIS în Siria

avioane franta raqa

Avioane de luptă franceze au lansat 20 de bombe duminică asupra fiefului organizației Statul Islamic Raqa în estul Siriei, distrugând un post de comandă, o tabără de antrenament şi un depozit important de armament, a anunțat Ministerul Apărării. 12 aeronave, dintre care 10 avioane de luptă au participat la bombardamente.

„Primul obiectiv distrus era utilizat de Daesh (n.r. ISIS în arabă) ca un post de comandă, centru de recrutare jihadist și depozit de arme și muniții. Al doilea obiectiv era o tabără de antrenament teroristă”, a precizat ministerul într-un comunicat, citat de AFP.

ISIS pretindă că Raqa este capitala auto-intitulatului califat. Bombardamentul vine la două zile de la atacurile sângeroase care au făcut sute de victime în Paris. Statul Islamic şi-a asumat responsabilitatea pentru atac, pe care Franţa l-a descris ca pe un „act de război”.

„Vom lovi acest dușman care vrea să distrugă Franța și Europa. Și pentru a-i pedepsi pe cei care au comis aceste atacuri. Vom răspunde la același nivel ca acest atac, cu dorința de a distruge. Și vom câștiga acest război”, a spus premierul Manuel Valls ieri la postul public de televiziune.

„Există două momente importante în zilele următoare: extinderea stării de urgență (…) și extinderea activității noastre în Siria. Nu va fi nici un răgaz pentru cei care atacă valorile Republicii. Astăzi, mai mult ca niciodată, unitatea și solidaritatea sunt scutul nostru”, a mai spus premierul.

0 Comentarii

Shares