Iun 3, 2023, 14:06

Franţa va desfiinţa moscheile radicale

moschei franta

O dispoziţie privind desfiinţarea moscheilor radicale va fi studiată în curând în Consiliul de miniştri, a anunţat duminică ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, la două zile după atentatele de la Paris şi instaurarea stării de urgenţă, relatează AFP în pagina online, citată de Mediafax.

„Starea de urgenţă presupune (…) posibilitatea de a proceda la expulzarea celor care trebuie expulzaţi pentru că promovează ura în Franţa, care au fost implicaţi sau sunt suspectaţi de implicare în acţiuni cu caracter terorist”, a declarat ministrul pentru postul France2.

„Acest lucru înseamnă de asemenea – şi am făcut demersuri în acest sens şi va exista o dezbatere în Consiliul de miniştri – desfiinţarea moscheilor în care se proferează ura. Toate acestea trebuie aplicate cu cea mai mare fermitate”, a continuat el.

Bernard Cazeneuve a amintit „creşterea semnificativă a mijloacelor” serviciilor de informaţii, încă înainte de atentatele de vineri, prin crearea a 1.500 de locuri de muncă, „aproape 233 de milioane de euro investiţi” şi „noi dispoziţii legislative”.

Ministrul de Interne a dat asigurări că „acest război va fi câştigat de Republica franceză prin democraţie, valorile pe care le poartă şi fermitatea acţiunilor”.

El le-a cerut francezilor „să continue să trăiască”, „pentru că asta vor teroriştii să ne impună prin teamă, refuzul de a trăi ca până acum, cu modelul nostru de civilizaţie, dragostea de libertate, de cultură”.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares