Mai 28, 2023, 17:11

Fratele mijlociu al dictatorului din Coreea de Nord iese din ascunzătoare pentru prima dată de la venirea la putere a lui Kim Jong-un

shot-20150523-1988-oyr7fb

Chol a fost îndepărtat de la putere în detrimentul lui Kim Jong-un, considerat mai puternic și, astfel, mai potrivit pentru continuarea politicii dictatoriale lăsate moștenire de tatăl și bunicul lor.

Kim Jong-chol a fost surprins alături de iubita sa, în timp ce asista la un concert Eric Clapton în Londra, la Royal Albert Hall. Fratele mijlociu al lui Kim Jong-un, în vârstă de 33 de ani, este un fan declarat al marelui chitarist.

Kim Jong-chol a atras atenția presei prin comportamentul nefiresc al oamenilor de pază care îl însoțeau la concertul lui Clapton. În primă fază, cameramanii au pornit pe urmele unei asiatice apărate din toate părțile de mai mulți membri ai unui serviciu de securitate. Pe măsură ce s-au apropiat, jurnaliștii au descoperit că vedeta căreia i se acorda atâta atenție era fratele dictatorului nord-coreean. Personaj care nu mai fusese văzut în public de peste 4 ani, de la venirea la putere a lui Kim Jong-un, cel mai tânăr dintre cei trei frați favoriți pentru continuarea succesiunii.

A râs, s-a bucurat și a cântat alături de Eric Clapton, oferind o nouă dimensiune a puțin cunoscutei familii care guvernează în teroare Coreea de Nord din 1948, odată cu preluarea puterii de către Kim Il-sung(n.r. Kim Ir-sen). Serviciile de securitate sud-coreene au raportat în nenumărate rânduri că l-au văzut pe Kim Jong-chol în Europa. Și de cele mai multe ori, la concerte ale lui Eric Clapton.

Apariția fratelui mijlociu, primul favorit la conducerea Coreei de Nord după ce fratele mai mare, Kim Jong-nam, a fost alungat pentru comportament considerat nedemn pentru preluarea puterii, este văzută de specialiști ca deloc întâmplătoare și mai mult ca un execițiu de imagine. Chol ar fi liderul unei rețele de nord-coreeni care face banii în Europa și nu numai, prin intermediul unor afaceri pe piața neagră, potrivit CNN.

De fapt, niciunul dintre cei trei fii ai lui Kim Jong-il nu ar fi fost cu adevărat pregătiți să fie în fruntea Coreei de Nord. Sora lor mai mare, Kim Sol-song, singura care a primit binecuvântarea bunicului Kim Il-sung, ar fi cea care se chinuie să țină țara pe drumul ales în urmă cu aproape 70 de ani.

 

 

0 Comentarii

Shares