Dec 6, 2022, 20:39

Furia angajaților Air France după ce au aflat că vor fi concediați. Directorul Resurselor Umane, dezbrăcat de manifestanți VIDEO

air france

Directorul Resurselor Umane al Air France a fost bruscat și dezbrăcat de sutele de angajați care protestau față de decizia conducerii comapaniei de a desfiinţa 2.900 de locuri de muncă până în 2017. Xavier Brosseta a fost salvat de forțele de securitate ale aeroportului, care au venit în număr mare să îl scoată din mulțime pe omul care se ocupă de angajări și demiteri.

Air France a condamnat violențele și a amenințat că va depune plângere pentru pedepsirea celor vinovați. Potrivit unui delegat al comapaniei, șeful HR-ului „a fost în pericol de a fi linșat și a fost nevoit să plece de la negocieri sărind peste garduri pentru a-și salva viața.”

De asemenea, conducerea Air France a decis, pe lângă suprimarea celor aproape 3000 de locuri de muncă, să eliminte tot în termen de un an 14 aeronave din flota destinată curselor pe distanţe lungi, pentru reducerea costurilor, au declarat două surse sindicale. Air France intenţionează să desfiinţeze 1.700 de posturi la sol, 900 în rândul însoţitorilor de zbor şi 300 de posturi de piloţi.

Operatorul aerian francez mai intenţionează să anuleze o comandă pentru aeronave Boeing 787 Dreamliner, relatează Reuters. Flota grupului Air France-KLM, compania mamă a operatorului francez, include 19 avioane 787-9 şi şase aparate 787-10.

Restructurarea reprezintă 4,9% din forţa de muncă a Air France, respectiv 3,1% din personalul grupului format prin fuziunea Air France cu operatorul olandez KLM, în 2011, relatează Mediafax.

Air France-KLM, al doilea mare operator aerian din Europa, vrea să reducă presiunile venite din partea concurenţei companiilor low-cost din Europa şi Orientul Mijlociu, în cazul curselor pe distanţe lungi, iar conducerea este în conflict cu principalul sindicat al piloţilor, SNPL, în privinţa planului de rentabilizare.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares