Mar 30, 2023, 04:51

Gabi Oprea l-a avansat în grad post-mortem pe polițistul care a murit pentru a-l scăpa pe General de trafic după ce pleca de la cârciumă

oprea politist

Polițistul de 28 de ani, Bogdan Cosmin Gigină, care a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă, a fost avansat în grad. Pentru că ministrul de Interne a considerat că a murit în misiune. Dar care a fost misiunea sa? Să deschidă drumul lui Gabriel Oprea, care se ducea spre MAI, după un meritat ospăț la un restaurant din Cotroceni. Politiştul făcea parte din coloana oficială a vicepremierului, însă această informaţie, deşi confirmată neoficiale pe toate canalele, este ţinută secretă la nivel public. Pentru că, potrivit legii, poliţia rutieră asigură însoţirea coloanelor oficiale doar „în situaţii deosebite”

Nu ar fi prima dată când Gabriel Oprea folosește poliția în scopuri personale, așa cum a mai arătat Breaking News 24, când șeful UNPR a beneficiat de coloană oficială pentru a merge la ședințele de partid. Nici atunci, nici acum, nu l-a deranjat nimeni pe cel care a devenit liantul de care depind coalițiile de la guvernare. Doar că acum a murit un om. Legea spune că membrii Guvernului pot folosi Poliția Rutieră doar în situații deosebite. Ședința conducerii UNPR sau deranjul provocat de un trafic supraaglomerat din Capitală nu se pot încadra în această categorie.

Iată ce spune legislația în privința folosirii Poliției Rutiere de către demnitari:

(1) Poliția rutieră asigură însoțirea coloanelor oficiale cu echipaje specializate potrivit competenței.
(2) Se insoțesc cu echipaje ale poliției rutiere demnitari români sau oficialități străine cu funcții similare acestora, după cum urmează:
a) președintele României;
b) președintele Senatului;
c) președintele Camerei Deputaților;
d) primul-ministru al Guvernului.
(3) In situații deosebite, care impun deplasarea în regim de urgență, pot beneficia de însoțirea cu echipaje ale poliției rutiere și miniștrii din Guvernul României sau omologi din străinătate aflați în vizită oficial în România, precum și șefii misiunilor diplomatice acreditați în România, cu ocazia depunerii scrisorilor de acreditare.
(4) Beneficiază de însoțire și candidații la funcția de Președinte al României, pe timpul campaniei electorale, după validarea candidaturii, numai pe raza localităților unde au loc activitățile electorale.
(5) Beneficiază de însoțire cu echipaje ale poliției rutiere foștii președinti ai României, în condițiile legii.

Agentul Bogdan Cosmin Gigină, șef adjunct de poliție,  a căzut cu motocicleta într-o groapă unde aveau loc lucrări ale GDF, de pe strada Știrbei Vodă, în timp ce însoţea coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Tânărul lucra din 2007 în cadrul Brigăzii Rutiere, și era căsătorit de un an. Familia a venit la sediul IML pentru a ridica trupul bărbatului şi a-l duce la o capelă din apropierea sediului Brigăzii Rutiere.

Surse judiciare au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar de cercetare penală în care s-a început urmărirea in rem, pentru fapta de ucidere din culpă. Procurorul de caz a făcut cercetarea la faţa locului, asistat de poliţişti criminalişti, a luat declaraţii mai multor muncitori care efectuau lucrări în zona unde era săpată groapa, dar şi unor martori prezenţi în zonă la momentul accidentului, au precizat sursele citate.

De asemenea, procurorul de caz a cerut firmei care efectua lucrările detalii cu privire la acestea, urmând să verifice dacă groapa era semnalizată corespunzător, dacă lucrarea avea toate avizele şi autorizaţiile necesare şi dacă au fost respectate toate prevederile din Codul muncii.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares