Iun 4, 2023, 00:25

Gabriel Oprea a devenit paria. PSD l-a anunțat că nu mai face alianță cu UNPR. „Căline, ce ți-am făcut eu ție?”

sursa foto Adevarul.ro

Cum era de anticipat, dar nu a anticipat el însuși, Gabriel Oprea a devenit complet indezirabil în politică. După ce PSD și UNPR au semnat protocolul de alianță pentru alegerile locale, cu promisiunea că se va analiza o alianță și la parlamentare, Gabriel Oprea a fost anunțat la sfârșitul săptămânii trecute de către Liviu Dragnea că o colaborare între PSD și UNPR este imposibilă la alegerile din București.

Motivul – Călin Popescu Tăriceanu nu acceptă sub nicio formă ca UNPR sau Oprea să susțină candidați comuni cu ALDE. Dacă PSD optează pentru o relație cu partidul lui Oprea, atunci ALDE se rupe protocolul de colaborare, a amenințat Tăriceanu. După zile întregi petrecute în ședințe cu Tăriceanu și cu Daniel Constantin, în încercarea de a media o împăcare între aceștia și Generalul Oprea, Liviu Dragnea a fost nevoit să capituleze.

Astfel, UNPR trebuie să caute singură candidați pentru Primăria Capitalei și pentru sectoare, Onțanu însuși fiind anunțat că PSD nu îl poate susține la sectorul 2, optând pentru înțelegerea cu ALDE.

Surse din conducerea UNPR susțin că Oprea, care traversează o perioadă foarte dificilă și despre care apropiații din partid spun că „are moralul la pământ”, s-ar fi dus la Călin Popescu Tăriceanu chiar în timpul ședinței de plen a Senatului în care se vota pentru încuviințarea urmăririi sale penale în noul dosar de la DNA, și l-ar fi întrebat pe aceasta „Căline, ce ai cu mine? Ce ți-am făcut eu ție?”

Divorțul de PSD a fost anunțat de secretarul general adjunct al UNPR, senatorul Ion Toma, care, într-o conferinţă de presă, a declarat că UNPR şi PSD vor rezultate mai bune dacă nu vor avea candidaţi comuni şi că opţiunea sa pentru Primăria Capitalei este ca UNPR să aibă candidat propriu. „Părerea mea o ştiţi şi cred că convine şi PSD-ului. Cred că împreună am obţine mai puţin decât dacă am merge singuri. Am optat întotdeauna pentru a merge singuri în alegeri, cum optez şi pentru Bucureşti să avem candidatul nostru. Iar unul dintre candidaţi, avem câţiva candidaţi extraordinari la sectoare, foarte buni, tineri, până în 40 de ani, oameni de nota 10, cum încercăm şi după mine cred că Ilie Năstase, faţă de ce s-a lansat până acum, va fi una dintre variantele câştigătoare ale UNPR-ului şi ale Bucureştiului”, a declarat Ion Toma, preşedinte al UNPR Olt.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares