Feb 4, 2023, 21:00

Gabriel Oprea a pierdut Primăria Bucureştiului

Stefanel Dan Marin

Primarul interimar al Capitalei, Ştefănel Marin, a fost demis din funcţie, marţi, prin votul consilierilor generali, la două luni după ce a fost desemnat în locul lui Sorin Oprescu. Miercuri va fi o nouă şedinţă în care PNL şi PSD vor avea candidaţi pentru funcţia de primar interimar.

Pentru schimbarea din funcţie a primarului interimar Ştefănel Marin (UNPR) au votat 37 de consilieri generali. Alţi cinci consilieri au votat „împotrivă”, iar trei s-au abţinut.

Şedinţa extraordinară convocată marţi de consilierii generali avea pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre, respectiv cel privind aprobarea unui nou Regulament de organizare şi funcţionare a CGMB.

Liberalii din CGMB au susţinut că primarul interimar al Capitalei „trebuie să plece imediat pentru că nu este capabil să administreze problemele grave ale Bucure?tiului”, susţinând că orice zi pe care ?tefănel Marin o mai petrece la conducerea Primăriei Generale „înseamnă o întârziere în solu?ionarea problemelor existente”.

PNL îl acuză pe primarul general interimar că ar fi „întârziat nejustificat” adoptarea bugetului RADET, „măsură minimală care să permită continuarea activită?ii Regiei”, şi că nu a reuşit să găsească o soluţie în ceea ce priveşte corelarea preţului gigacaloriei reglementat de ANRSC şi preţul pe care Primăria îl plăteşte regiei.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares