Mar 25, 2023, 13:13

Gabriel Oprea, anonimul care a vizitat SUA. Presa americană vorbește de Paula Iacob, niciun cuvânt despre general

oprea bun

Vizita ministrului de Interne în Statele Unite a fost acoperită pe larg de presa din România. Timp de trei zile fiecare pas mai mult sau mai puțin semnificativ a fost relatat pe larg, cu poze trimise de oamenii lui Gabriel Oprea, preluate de televiziuni sau urcate pe site-ul instituției pe care o conduce, care arată mai degrabă a pagină tribut vicepremierului decât a pagină oficială a MAI.

Prima vizită a viceprim-ministrului pentru securitate națională, așa cum îi place să i se spună, a fost cu Loretta Lynch, procurorul general al Statelor Unite. Introdus de ambasadorul României, George Maior, în cercurile importante de la Washington, Oprea a semnat Acordul dintre România și SUA privind intensificarea cooperării în prevenirea şi combaterea infracţiunilor grave, necesar pentru îndeplinirea condițiilor programului Visa Waiver. Niciun cuvânt însă în presa americană, și nici pe site-ul instituției procurorului general. Oamenii Lorettei Lynch nu ratează nicio ocazie să scoată în evidență luările de cuvânt ale procurorului general, declarațiile de presă sau orice întâlnire care ar putea să o pună într-o lumină favorabilă. Iar asta se poate vedea pe pagină oficială, unde de aproape 3 zile de la întâlnire nu există nicio mențiune despre Gabriel Oprea.

O nouă zi, o nouă întâlnire, mai răsunătoare de această dată, deși nu la același nivel, cu Mark Giuliano, director adjunct cu sarcini operative al FBI. S-a făcut mare vâlvă în România, unde s-a vorbit despre semnificația vizitei generalului Oprea preocupat de securitatea națională. Din nou, presa americană a ignorat evenimentul. La fel și site-ul Biroului Federal de Investigații. Gabriel Oprea a punctat la imagine pe site-ul MAI, unde se arată că a fost însoțit tot de George Maior, dar și de secretarul de stat al MAI, Ilie Botoş și de chestorul general Petre Tobă, inspector general al Poliţiei Române.

Tot astăzi am aflat că Oprea ar fi avut o întrevedere și cu Ron Johnson, președintele Comitetului pentru Securitate Internă şi Afaceri Guvernamentale din cadrul Senatului SUA, ocazie cu care ministrul de Interne „a subliniat excelenta cooperare militară dintre cele două țări”. Nicio mențiune în media de peste Ocean. Echipa senatorului a punctat însă momentul cu o poza pe Twitter, niciuna însă pe site-ul instituției.

Moartea Paulei Iacob însă, nu a lăsat indiferentă presă americană. Chiar dacă marile publicații s-au mulțumit să preia comunicatele Associated Press sau Reuters, niciun ziar important nu a ignorat subiectul în pagina electronică.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares