Mar 29, 2023, 17:00

Gabriel Oprea umblă cu gărzi de corp

oprea

Gabriel Oprea a fost adus în această dimineaţă la DNA unde a dat declaraţii în dosarul în care este acuzat că a folosit banii de la „Doi şi-un sfert” pentru a cumpăra un bolid de lux. de 100.000 de euro. Procurorii Secției de combatere a corupției din cadrul DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de fostul vicepremier Gabriel Oprea, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, în dosarul în care sunt cercetați și foști șefi ai Direcției de Informații și Protecție Internă

„Luând cunoștință de rezultatele supunerii la vot de către plenul Senatului, la data de 24 februarie 2016, a cererii transmise de DNA (cerere de încuviințare a urmăririi penale), procurorii (…) au dispus efectuarea urmăririi penale față de Oprea Gabriel, în prezent senator în Parlamentul României, care a îndeplinit funcțiile de viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, pentru infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, se arată într-un comunicat al DNA

„În mandatul meu s-au achiziţionat 5000 mii de maşini, nu numai una. Aveau şi ei nevoie de autoturisme”, a declarat Oprea la ieşirea din DNA. El a venit la DNA înconjurat de patru gărzi de corp. Întrebat dacă acestea sunt de la SPP sau de la o firmă privată de pază, Oprea a refuzat să răspundă.

Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu și primire de foloase necuvenite în dosarul în care este suspect fostul șef al serviciului secret al MAI. Concret, cu banii destinați cheltuielilor operative, care sunt secrete, Direcția De informații și Protecție Internă a MAI ar fi cumpărat un Audi A8 pentru Gabriel Oprea în valoare de 410.000 de lei.

Pe 17 februarie, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale față de Gabriel Oprea, la data faptei viceprim-ministru pentru securitate națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea unei infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Anterior, pe 15 februarie, DNA a anunțat că s-a dispus efectuarea urmăririi penale față de Nicolae Gheorghe, chestor principal de poliție, la data faptelor șef al Departamentului de Informații și Protecție Internă cu rang de secretar de stat, pentru complicitate la abuz în serviciu și două infracțiuni de deturnare de fonduri.

0 Comentarii

Shares