Mai 28, 2023, 16:33

Gabriel Oprea: „Guvernul va fi militarizat”

go

Premierul interimar Gabriel Oprea a declarat că intenţionează să conducă Guvernul „ca la armată”, cu mai puţine subiecte politice şi cu emiterea mai rapidă a avizelor pentru acte normative.

„Voi conduce ca un militar, ca la armată. Mai puţină politică şi proceduri şi avize mai rapide”, a spus Oprea la Realitatea TV.

„Voi conduce Guvernul militarizat până se întoarce prim-ministrul Victor Ponta”, a spus Oprea.

Întrebat de ce este mereu încruntat, Oprea a răspuns: „Nu prea dau bine în mediul civil. Militarii mă înțeleg, acolo nu se râde prea mult, e vorba de siguranță națională, trebuie să fii serios. E strategic ce vă spun eu acum”

Premierul interimar a spus că UNPR va candida la alegeri pe liste proprii sau împreună cu PSD și că nu dorește s[ comenteze public atacurile lui Liviu Dragnea la adresa sa. Dintre liderii PSD, Oprea a spus că îl apreciază pe Marian Oprișan, liderul PSD Vrancea.

Gabriel Oprea a afirmat că a avut, în ultimele trei săptămâni, întâlniri cu lideri ai PNL, cărora le-a explicat, „în mod civilizat”, că el îşi respectă mereu cuvântul dat, în situaţia actuală respectându-şi angajamentul de a susţine coaliţia şi pe premierul Ponta.

El a precizat că întâlnirile au avut loc în biroul său, inclusiv cu copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, dar a negat faptul că s-ar fi întâlnit marţi cu Vasile Blaga, conform unor informaţii vehiculate pe parcursul zilei.

„Ne-am întâlnit, aşa fac nişte lideri politici civilizaţi. Bănuiţi ce am discutat, dar le-am explicat tot civilizat că îmi respect întotdeauna cuvântul dat, iar cuvântul meu este dat pentru actuala coaliţie de guvernare, îl sprijin pe premierul Victor Ponta şi sprijin actuala coaliţie. Consider că, în actualul context de securitate, este importantă continuarea guvernării lui Victor Ponta”, a spus Oprea la Realitatea TV.

Întrebat dacă a primit din partea PNL, în ultimele patru zile, oferta ca UNPR să conducă patru ministere iar el să fie prim-ministru într-un viitor guvern UNPR-PNL, Oprea a spus doar că poate confirma întâlniri cu lideri PNL şi că este probabil să mai fie astfel de întrevederi care fac parte dintr-un joc putere-opoziţie.

 Oprea a mai afirmat că, în 2012, era ministru al Apărării şi a primit din partea lui Ponta oferta de a „trânti” Guvernul Ungureanu, cu păstrarea funcţiei de ministru şi calitatea de vicepremier, dar a preferat să renunţe la funcţia de ministru şi să-i acorde lui Ponta în Parlament cele 33 de voturi deţinute atunci de UNPR, contribuind la instalarea Guvernului USL, în timp ce UNPR s-a rezumat la a negocia ulterior un protocol pentru taxarea marilor averi.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares