Mar 24, 2023, 23:55

Gabriel Oprea îl şantajează pe Dragnea: Dacă PSD nu îi dă 38 de locuri în parlament, UNPR se duce la PNL

gabi oprea

Gabriel Oprea, rămas fără imunitate, a sosit la sediul UNPR împreună cu Sebastian Ghiţă, mogulul RTV şi cel mai bun prieten al lui Victor Ponta. La plecare, Ghiţă a susţinut că „era prin zonă” şi a intrat la UNPR să vadă ce mai face Oprea.

Înainte de a veni la sediu, Oprea a avut o discuţie cu parlamentarii UNPR, la un restaurant, unde le-a spus subalternilor săi că „acum este un om ca toţi oamenii” şi că „se va dovedi că este nevinovat”. Supărarea provocată de încuviinţarea de către Senat a urmăririi penale a pălit însă în faţa supărării provocate de Liviu Dragnea.

Oprea, foarte furios, le-a spus uneperiştilor că Dragnea „a vrut să facă o golăneală”, redactând protocolul PSD-UNPR astfel încât să nu se angajeze ferm că vor participa pe liste comune la alegerile parlamentare. Cu alte cuvinte, PSD a vrut să păcălească UNPR, Oprea să semneze că nu va susţine legea alegerii primarilor în două tururi, dar PSD să nu promită că îi ba băga partidul în parlament. Oprea i-a cerut lui Dragnea nu mai puţin de 38 de locuri eligibile pe listele PSD pentru alegerile parlamentare.

„Dacă până luni nu se schimbă nimic în decizia lui Dragnea, mergem şi votăm alegerea primarilor în două tururi”, le-a spus Oprea uneperiştilor, conform unor surse participante la discuţie.

În timp ce Generalul tuna şi fulgera la cârciumă, Dragnea l-a chemat la sediul PSD pe Tăriceanu, pentru a negocia cu aceasta termenii unui protocol separat între PSD şi ALDE. Exista deja un acord de principiu pentru alianţe punctuiale în teritoriu în vederea alegerilor locale, însă acum Dragnea are nevoie de asigurări că nu va pleca şi Tăriceanu la negocieri cu PNL pentru alegerea primarilor în două tururi.

Preşedintele PSD a plecat din sediu după discuţiile cu Tăriceanu, urmând să aibă o întâlnire privată cu Oprea, pentru a găsi o cale de împăcare.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares