Iun 7, 2023, 18:01

Gabriel Oprea își face campanie în cimitir

gabi oprea

Aproape o mie de oameni, printre care sute de poliţişti, au venit la Cimitirul Ghencea Militar să îl conducă pe ultimul drum pe ofiţerul Gheorghe Ionescu,  înmormântat cu onoruri militare, la ceremonia religioasă fiind prezenţi, alături de familie, vicepremierul Gabriel Oprea şi şeful Poliţiei Române, Petre Tobă.

Ofiţerul de poliţie Gheorghe Ionescu a fost decorat post-mortem cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, conferit de preşedintele Klaus Iohannis, la propunerea vicepremierului Gabriel Oprea. Agentul şef principal Gheorghe Ionescu a fost trecut în corpul ofiţerilor, fiind înaintat în gradul de subinspector de poliţie post-mortem, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne.

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, citat de Mediafax, a dat citire ordinului de avansare în grad post-mortem a lui Gheorghe Ionescu, precum şi decretului de decorare. Vicepremierul a ţinut apoi un scurt discurs, în care şi-a exprimat regretul faţă de tragedia prin care trece familia lui Gheorghe Ionescu, făcând referire şi la alte familii ale unor poliţişti sau militari morţi la datorie. Oprea a spus că şi în familia sa a avut loc o tragedie similară, tatăl său, ofiţer în Armata română, pierzându-şi viaţa în mod tragic, astfel că înţelege durerea familiei poliţistului Gheorghe Ionescu, menţionând că MAI va oferi sprijin soţiei şi urmaşilor acestuia.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares