Feb 3, 2023, 01:57

Gabriel Oprea l-a trădat pe Victor Ponta la un pahar de vin cu gheață. Generalul a bătut palma cu Dragnea pentru alegeri

codruta si gabita2

Gabriel Oprea și Liviu Dragnea s-au înțeles ca PSD și UNPR să încheie o nouă alianță electorală pentru alegerile din 2016, protocolul urmând să fie semnat de cei doi președinți în luna octombrie, au declarat pentru BreakingNews24 surse din conducerea social-democraților.

Sursele citate susțin că, potrivit înțelegerii, UNPR va primi 46 de locuri eligibile pe lista PSD, 100 de primari, 3 președinții de Consilii Județene și câte o cotă de 10% de consilieri județeni și locali. În schimbul participării UNPR pe listele PSD la alegeri, Oprea i-a dat sprijinul său lui Liviu Dragnea, la alegerile de săptămâna trecută. Oprea nu a participat atunci la ședința Comitetului Executiv al PSD dar a anunțat că el nu o dorește pe Rovana Plumb în funcția de președinte al PSD.

Gabriel Oprea l-a informat pe Victor Ponta în legătură cu înțelegerea pe care a încheiat-o cu Liviu Dragnea, premierul fiind pus în fața faptului împlinit dar cu asigurările obișnuite de susținere pentru funcția pe care încă o mai deține la Guvern.

Liviu Dragnea susține că înainte de finalul vacanței va exista o discuție oficială pe această temă cu șefii UNPR. „Probabil spre sfârşitul verii vom avea o întâlnire”, a declarat președintele interimar al PSD.

Un protocol electoral între PSD și UNPR fusese scris în primăvara acestui an, pregătit pentru a fi semnat în luna mai. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din cauza problemelor penale ale premierului Victor Ponta, Gabriel Oprea lansând ulterior mesaje despre o participare independentă a UNPR la alegeri, în încercarea de a lăsa o porțiță deschisă și pentru negocierile cu PNL pentru o eventuakă guvernare.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares