Mar 29, 2023, 09:41

Gabriel Oprea nu ştie dacă mai merge la alegeri alături de PSD

dragnea si oprea

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, joi, că nu s-a luat încă o decizie cu privire la formula în care formaţiunea sa va candida la alegerile din 2016, urmând să continue consultările cu PSD, iar UNPR este pregătită pentru oricare variantă, în partid existând două „curente” de opinie.

Gabriel Oprea a precizat că nu a fost încă luată o decizie în privinţa candidaturilor la alegerile locale şi parlamentare, urmând să continue seria de discuţii cu Liviu Dragnea pe acest subiect. El a afirmat că a avut deja discuţii informale cu liderul PSD pe marginea alegerilor locale şi parlamentare.

„Nu pot să vă dau un răspuns în acest moment, însă pot să spun că suntem pregătiţi pentru ambele variante. PSD şi UNPR au avut şi au un parteneriat corect şi eficient. Noi am fost loiali guvernării, nu am trădat, întotdeauna am ales ceea ce este corect, nu ce este avantajos. (…) La baza parteneriatului dintre PSD şi UNPR a fost întotdeauna dialogul. Vă asigur că şi pe acest subiect vom ajunge la un rezultat tot prin dialog”, a explicat liderul UNPR, citat de Mediafax.

Oprea a adăugat că formaţiunea sa este „pregătită pentru oricare din cele două variante”, având candidaţi pentru toate colegiile şi primăriile din ţară. În schimb, liderul UNPR a precizat că trebuie să aibă loc şi discuţii în partid, având în vedere că există două „curente” cu privire la situaţia candidaturilor.

„Este normal ca şi colegii social democraţi să analizeze pe toate feţele acest subiect şi abia apoi să ne aşezăm la masă şi să vedem care este drumul de urmat. (…) Avem două curente în partid, şi am mai spus acest lucru, în sensul că se doreşte să candidăm singuri, avem forţa necesară, (…) şi, pe de altă parte, avem colegi care doresc să continue această alianţă”, a spus acesta.

Gabriel Oprea a subliniat importanţa alegerilor parlamentare, în acest context, afirmând că partidul sau alianţa cu cel mai mare număr de parlamentari va putea da şi premierul. „PSD şi UNPR înţeleg că fiecare vot şi fiecare zecime de procent contează dacă vrem să guvernăm pentru România în continuare”, a spus Oprea.

În privinţa obiectivelor UNPR, Oprea a spus că, indiferent de modul în care va candida, partidul vrea să obţină cel puţin 10% din numărul total de voturi la ambele alegeri.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares