Ian 31, 2023, 02:21

Gabriel Oprea reacționează la acuzațiile de plagiat

gop

Generalul premier interimar Gabriel Oprea, acuzat că și-a plagiat lucrarea de doctorat, așa cum a anunțat Hotnews, a emis prin biroul de presă al Ministerului de Interne un comunicat în care susține că el este un om corect.

„În legătură cu încercările mai vechi şi mai noi de a pune sub semnul întrebării probitatea mea morală, corectitudinea declaraţiilor de avere şi legalitatea parcursului meu academic, inclusiv cu privire la sesizarea de plagiat depusă la Universitatea Bucureşti privind teza de doctorat, ţin să precizez următoarele: sunt un om corect, am respectat şi respect legile ţării. În privinţa parcursului meu academic, am cerut şi am primit din partea Ministerului Educaţiei, conform legii, atestarea faptului că atât titlul de doctor, cât şi cel de conducător de doctorat au fost obţinute cu respectarea tuturor normelor legale şi a exigenţelor academice în vigoare la momentul respectiv”, se arată în comunicatul emis de Ministerul de Interne în numele lui Gabriel Oprea.

Potrivit lui Oprea, sesizarea de plagiat îl are ca autor pe Ioan Sîrbu.

„Ioan Sîrbu este cel care a fost demis de la conducerea Direcţiei Medicale a ministerului în timpul mandatului meu ca ministru al Apărării Naţionale, pentru faptele comise în funcţia pe care a deţinut-o şi pentru lipsa de corectitudine pe care a arătat-o faţă de militari. Alături de Valer Marian, un om cunoscut pentru apetenţa de a depune plângeri şi petiţii, Ioan Sîrbu este principala sursă de zvonuri şi minciuni îndreptate împotriva mea”, se arată în comunicat.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares