Feb 7, 2023, 17:32

Gabriel Oprea: Şi ceilalţi miniştri de Interne aveau coloane oficiale

foto bn24.ro

Gabriel Oprea i-a trimis lui Călin Popescu Tăriceanu o scrisoare în care îl informează că doreşte ca Senatul să accepte încuviinţarea urmăririi penale în dosarul în care DNA îl acuză de abuz în funcţie. Oprea susţine în scrisoare că este nevinovat şi că şi ceilalţi miniştri de Interne au beneficiat de coloană oficială.

“Stimate domnule Preşedinte,
Conform art.109, alin.2 din Constituţia României şi a deciziilor nr. 93/1999 şi 270/2008 ale Curţii Constituţionale, numai Senatul României poate cere urmărirea penală a unui fost ministru pentru fapte comise în timpul exercitării funcţiei de ministru, care în prezent deţine calitatea de senator.
Vă aduc la cunoştinţă faptul că nu doresc să beneficiez de această imunitate de procedură, socotind că se va stabili adevărul, adică nevinovăţia mea.
Mă consider nevinovat de faptele care mi se impută, nu am solicitat nimic Ministerului Afacerilor Interne, nu am beneficiat de la Ministerul Afacerilor Interne de nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de resort. Există un plan de măsuri care funcţionează în baza unor instrucţiuni, adoptat înainte de anul 2000, care prevede asigurarea protecţiei şi a însoţirii permanente a ministrului de interne, ministrului de stat, viceprim-ministrului.
În consecinţă, solicit colegilor mei senatori să voteze cererea de urmărire penală, pentru a nu se prelungi perioada necesară stabilirii adevărului.
Consider că gestul meu va face ca nici imaginea Senatului şi nici imaginea UNPR să nu fie afectate, aşa cum se întâmplă, din păcate, de fiecare dată când sunt în discuţie astfel de subiecte.”, scrie Oprea.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares