Mar 29, 2023, 15:42

Gabriel Oprea spune că viaţa sa a fost în pericol cât a fost ministru, şi avea nevoie de un AUDI de la Unitatea Acvila

oprea

Gabriel Oprea susţine că autoturismul AUDI pe care l-a primit de la serviciul secret al MAI şi care a fost cumpărat cu fonduri deturnate, a fost achiziţionat din cauză că existau ameninţări la siguranţa sa personală. 

„Vă spun câteva cuvinte, o să spun mai multe în plenul Senatului. Am spus colegilor de la Comisia juridică: în timpul mandatului meu ca vicepremier și ministru de Interne nu s-a cumpărat o mașină, nici 10, s-au cumpărat 5.000 de mașini, toate achiziționate legal prin direcțiile de specialitate. M-am bătut pentru drepturile și dotările MAI, pentru drepturile jandarmilor, polițiștilor, pompierilor și așa mai departe”, a declarat Gabriel Oprea la ieșirea de la audierea în Comisia juridică a Senatului, citat de Agerpres.

Senatorul UNPR a precizat că în calitate de ministru de Interne avea asigurată protecție din partea SPP „o mașină luată în comodat de la altă instituție, care se mai și strica din când în când”.

„S-a reînființat în cadrul Direcției de Informații Protecție Internă o subunitate, se numește Acvila, a plecat de la zero. În acest context și într-un context (…) cei de acolo spun cu multe vulnerabilități, riscuri, la adresa vieții conducerii Ministerului de Interne, inclusiv a mea personală, s-a achiziționat în mod legal de către DIPI un autovehicul. Aceasta este toată speța, mâine o să spun mai multe în plenul Senatului”, a declarat senatorul UNPR.

Oprea a negat că ar fi cerut reamenajarea biroului său și că respectivul spațiu ar fi fost dotat cu jacuzzi, întrebat de presă în acest sens.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares