Mar 30, 2023, 11:41

Gabriel Oprea: UNPR va vota pentru MRU la SIE

oprea

Gabriel Oprea susține că nu a ştiut în prealabil de nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE, dar că, atunci când a aflat, a anunţat „sec” că în această desemnare îl spijină pe preşedinte, arătând că l-a informat şi pe liderul PSD, Victor Ponta, de acest lucru.

„Aş vrea să discut doar strategic. Nu aş vrea să fac politică. Strategic, nu aş vrea să discut nici persoana. Am lucrat cu domnul Mihai Ungureanu. A fost prim-ministru, am fost ministrul Apărării. Aş vrea să vorbesc pur strategic, în acest context de securitate, nu aş vrea să discut tehnic. Până la urmă, a anunţat asta, strategic nici nu am ştiut, am aflat si eu pe urmă că este persoana domnului Ungureanu. Am anunţat sec, ca principiu de bază, în probleme de securitate naţională, desemnarea şefului SRI , domnul Hellvig, în desemnarea şefului SIE îl sprijin pe şeful statului. Nu aş vrea să discut politic, că trebuia sau nu trebuia, discut strategic”, a spus Oprea la Antena 3.

El a adăugat că l-a anunţat şi pe Ponta de acest lucru şi că liderul PSD are încredere în el.

„Am spus ce fac eu şi l-am anunţat şi pe Victor Ponta. Trebuie să-l întrebaţi ce părere are, are încredere în mine, am bătut palma cu el, mă ţin de cuvânt(…) Am avem o mare responsabilitate să le asigurăm cetăţenilor securitate, trebuie să pornim de aici, să gândim strategic, dincolo de jocurile politice”, a arătat Oprea.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares