Mar 30, 2023, 04:58

Gabriela Firea a vrut să anunțe că îl aduce pe Papa Francisc la București și a fost certată de Biserica Catolică: La Vatican nu se știe nimic

papa

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a avut astăzi o întrevedere cu prof. Alberto Quattrucci, secretar general al Comunității Sant’Egidio, cu care a discutat despre vizita în România, anul viitor, a Suveranului Pontif, potrivit unui comunicat al Municipalității

„Aștept cu emoție și bucurie această vizită în România și la București a Suveranului Pontif. Ne dorim să fie un eveniment memorabil, așa cum a fost și vizita din 1999 a Papei Ioan Paul al II-lea în România”, a declarat Firea, citată de Agerpres.

 

Comunitatea Sant’Egidio a fost înființată la Roma în 1968 și este o mișcare laică de inspirație catolică la care au aderat până în prezent peste 60.000 persoane. A fost recunoscută de Consiliului Pontifical pentru Laici al Sfântului Scaun ca asociație internațională de credincioși de drept pontifical.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, Francisc Doboș, a ținut să o contrazică pe Gabriela Firea, spunând că a fost rugat de Nunțiul Apostolic să facă lumină în subiectul venirii Papei în România: „Fac anumite clarificari. Am cerut lamuriri atat de la Ambasada Sfantului Scaun in Romania, cat si la Vatican – nimeni nu stie nimic exact. Nu cred ca Sfantul Scaun si-a facut un nou purtator de cuvant. De aceea, textual, Nunțiul apostolic m-a rugat sa transmit pt presa din Romania ca nu eixsta nici o confirmare pt 2017, iar 2018 nu s-a stabilit inca nimic. Primarul poate anunta orice doreste, dar nu este anuntat, deocamdata, de Sfantul Scaun.”

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares