Iun 7, 2023, 21:46

Gabriela Firea, prima în sondajele PSD pentru Primăria Capitalei. În sondajele PNL, prima este Ecaterina Andronescu

gabriela firea

Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a declarat marți seara că, potrivit unui sondaj de opinie realizat în perioada sărbătorilor de iarnă, ea ar avea prima șansă la Primăria Generală a Capitalei „din toți candidații politici posibili de la toate partidele”, un alt nume prezent în cercetarea sociologică fiind cel al lui Traian Băsescu, aflat, potrivit social-democratei, „pe un loc important, bun, nu chiar fruntaș”. In sondajele comandate de PNL pentru a măsura șansele potențialilor candidați la Primăria Capitalei, pe primul loc s-a situat, dintre cei de la PSD, Ecaterina Andronescu. „Dacă ar candida Andronescu, ne-ar spulbera”, spuneau înainte de vacanța de Crăciun lideri liberali. Fostul ministru al Educației nu are însă intenția de a candida la Primăria Capitalei și nici conducerea PSD nu intenționează să îi propună acest lucru.

„Câțiva colegi din PSD au făcut această propunere care mă vizează pe mine (n.r.—aceea de a candida la Primăria Capitalei) care, vă spun sincer, m-a luat prin surprindere, nu mă așteptam la acest lucru. Eu sunt doar de trei ani și ceva în politică, nu am ambiții atât de mari în sensul să ard etapele și să vreau ca într-un timp foarte scurt să ajung foarte departe. Ideea acestor colegi s-a conturat în forma unui sondaj de opinie care a fost realizat în perioada sărbătorilor de iarnă, acest sondaj a fost citit de domnul președinte Dragnea ieri, este un sondaj realizat de Marius Pieleanu de la Avangarde. În acest sondaj, stau bine. Dacă ne-am lua după acest sondaj și nu avem motive să îl contestăm, conform acestui sondaj aș avea prima șansă la Primăria Generală a Capitalei din toți candidații politici posibili de la toate partidele, și nume grele”, a spus Firea, într-o emisiune la postul B1 TV, întrebată dacă va candida la Primăria Bucureștiului.

Ea a adăugat, citată de Agerpres, că faptul că este pe primul loc în acest sondaj nu este suficient pentru a deveni automat candidat pentru că încă nu s-a decis dacă intră în cursă, iar partidul din care face parte trebuie să facă o analiză în această privință.

Gabriela Firea a mai spus că printre numele cuprinse în sondaj se află și cel al lui Traian Băsescu, iar acesta „stă pe un loc important, bun, nu chiar fruntaș”.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares