Dec 1, 2021, 12:07

Gafă fără precedent a autorităților din SUA. Zeci de reporteri lăsați să intre în casa teroriștilor din California

cnn

Zeci de reporteri de la marile televiziuni americane se înghesuie în aceste momente în apartamentul din California care a adăpostit până acum două zile presupușii teroriști, Syed Rizwan Farook și soția sa Malik, fundamentaliștii islamici autori ai atacului care au provocat moartea a 14 persoane în San Bernardino.

Jurnaliștii de la CNN spun că sunt martorii unei demonstrații de neglijență fără precendent a poliției locale, dar și a serviciilor secrete, care permit în aceste momente distrugerea de probe importante. Mai mulți specialiști spun că în casă ar putea fi chiar bombe amplasate în pereți sau podea, având în vedere impresionantul arsenal găsit în casa celor doi atacatori. Totul a pornit după ce proprietarul clădirii în care stăteau cei doi atacatori a chemat presa să vină să filmeze apartamentul.

Mai mult, vecinii teroriștilor au început să inspecteze apartamentul, să facă poze și să își exprime mirarea pe rețelele de socializare față de situația creată.

Unul dintre jurnaliști a găsit în casa celor doi și permisul de conducerea al mamei teroristului, pe care l-a arătat în direct milioanelor de telespectatori. Femeia de origine pakistaneză a participat activ la atentat.

2F102E9A00000578-3345982-image-a-27_1449250663280

Tashfeen Malik, femeia care, împreună cu soțul său, a comis masacrul de miercuri de la San Bernardino, California, cel mai grav din SUA din ultimii trei ani, a postat un mesaj pe Facebook în care jura supunere liderului organizației jihadiste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi.

Postarea a fost publicată însă pe un cont care nu era deschis pe numele femeii, au indicat sursele, fără a explica modul în care au ajuns la mesajul respectiv. Tashfeen Malik, 27 de ani, născută în Pakistan, locuia în Arabia Saudită când s-a căsătorit cu Syed Rizwan Farook, 28 de ani, născut la Chicago din părinți pakistanezi.

Syed Rizwan Farook, unul dintre autorii atacului din California, soldat cu 14 morţi, devenise fundamentalist islamic şi avea legături cu indivizi suspectaţi de terorism internaţional, anunţă  CNN.

Farook, care călătorise de mai multe ori în Arabia Saudită, discutase prin telefon şi pe site-uri de socializare cu indivizi din străinătate suspectaţi de terorism. „Toate aceste elemente par să fi avut un rol important în comiterea atacului, dar nu ştim încă exact despre ce este vorba”, a explicat un oficial citat de Fox News.

În apartamentul presupuşilor autori ai atacului, soț și soție, au fost găsite numeroase arme de foc, 5.000 de gloanţe şi 12 dispozitive explozive artizanale, a declarat Jarrod Burguan, şeful Poliţiei regionale. „Încă nu cunoaştem mobilul atacului. Dar cei doi autori erau bine echipaţi şi ar fi putut comite un alt carnagiu”, a precizat Burguan.

0 Comentarii

Shares