Mar 24, 2023, 23:47

GAFĂ la BBC: O jurnalistă a anunţat că regina Elizabeth a murit

regina

O jurnalistă a postului public britanic BBC va fi vizată de o procedură disciplinară după ce a difuzat din greşeală prin Twitter un mesaj fals despre moartea reginei Elizabeth a II-a, în timpul unui exerciţiu privind procedurile de lucru în cazul decesului monarhului, informează Mediafax.

Jurnalista BBC Ahmen Khawaja a difuzat pe propriul cont de Twitter mesajul: „Regina Elizabeth a fost transportată de urgenţă la Spitalul «Regele Edward al VII-lea» din Londra. În scurt timp va fi transmis un comunicat oficial”. După scurt timp, jurnalista de la BBC News a transmis un alt mesaj: „Regina Elizabeth a decedat”.

Ulterior, reporterul a şters mesajele, precizând că a fost vorba de o „alertă falsă”. Ulterior, ea a revenit cu precizări: „Telefonul a fost lăsat nesupravegheat acasă… Îmi cer scuze dacă am deranjat pe cineva!”.

BBC a prezentat scuze pentru incident, admiţând că s-a produs în cursul unui exerciţiu privind procedurile protocolare pe care postul public de radioteleviziune britanic trebuie să le aplice în cazul decesului reginei Elizabeth a II-a, în vârstă de 89 de ani.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares