Aug 13, 2022, 03:29

Gard metalic între România şi Ungaria, în calea refugiaţilor

hungary fence 2

Guvernul Ungariei începe pregătirile pentru ridicarea unui gard metalic şi la graniţa cu România. Se încearcă astfel blocarea refugiaţilor care şi-ar putea găsi rute alternative. Ministrul ungar de Externe spune că gardul de sârmă ghimpată ar urma să înceapă de la punctul frontierei dintre Ungaria, Serbia şi România şi să continue pe o distanţă de câţiva kilometri.

Sursa The Guardian
Sursa The Guardian

E posibil ca o parte din presiunea migraţiei să se îndrepte către România. De aceea, am luat decizia de a începe lucrările de pregătire pentru contrucţia unui gard începând de la graniţa ungaro-sârbo-română, a declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.
Bariera metalică va fi amplasată dincolo de râul Mureş şi va avea menirea să îi oprească pe refugiaţii care vor schimba ruta către Occident. Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti consideră că ridicarea unui gard între două state membre ale Uniunii Europene şi care sunt parteneri strategici nu este un gest corect din punct de vedere politic şi contravine spiritului european.

Ministerul Afacerilor Externe consideră că ridicarea unui gard între două state membre ale Uniunii Europene şi care sunt parteneri strategici nu este un gest corect din punct de vedere politic, în conformitate cu spiritul european. Această poziţie a fost deja comunicată părţii ungare, se arată în comunicatul MAE.

De la miezul nopţii a intrat în vigoare noua legislaţie împotriva imigranţilor ilegali, iar cei care sunt prinşi traversând ilegal graniţa sunt arestaţi şi riscă până la trei ani de închisoare şi expulzarea.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares