Mar 25, 2023, 21:32

Generalul Onţanu încearcă să îl şantajeze pe Dragnea. UNPR vrea acum vot în două tururi la primari

sursa foto Facebook Neculai Ontanu

Generalul Neculai Onţanu, rămas preşedinte intermar al UNPR după demisia lui Gabriel Oprea, încearcă să îl preseze pe Liviu Dragnea să refacă alianţa cu UNPR, ameninţându-l că partidul său va susţine legea PNL privind alegerea primarilor în două tururi.

Onțanu a declarat după ședința Comitetului Executiv al UNPR că Liviu Dragnea a încercat să convingă parlamentarii UNPR să treacă la PSD. „Nu pleacă nimeni din UNPR, aici este familia lor”, a spus Onțanu. Acesta a arătat că „În ultima perioadă au fost declaraţii neprietenoase la nivel judeţean la adresa UNPR aşa că am putea susţine un proiect de lege al alegerii primarilor în două tururi, dar nu am luat încă o decizie în această privinţă”, asta deși UNPR a semnat un protocol de colaborare cu PSD în care se angajează să se opună acestei legi.

„Dacă se va contura o majoritate în partid, partidul hotărăşte în acest aspect. Au fost voci în partid care susţin această idee, cu primarii în două tururi”, a mai spus Onțanu. Eugen Nicolicea a ținut și el să întărească amenințările la adresa PSD: „noi vom respecta protocolul atâta vreme cât îl respectă şi PSD”

Neculai Onțanu a avut luni dimineață o întâlnire cu președintele PSD București, Gabriela Firea, pentru a discuta termenii în care să se desfășoare cooperarea între PSD și UNPR fără Gabriel Oprea. Se pare că la această discuție Onțanu nu s-a arătat la fel de amenințător ca la conferința de presă, însă nu a existat și o concluzie a discuțiilor. Liviu Dragnea a anunțat și el, după ședința Biroului de Conducere al PSD, că va discuta cu Onțanu, însă președintele PSD nu are de gând să facă diligențe speciale pe lângă succesorul lui Oprea, așteptând ca acesta să își exprime dorința de a comunica cu social-democrații.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares