Dec 7, 2021, 21:15

Geoană: Enclavizarea promovată de Ungaria va crea mari probleme în regiune

geoana

Măsurile luate de Ungaria în privința imigranților depășesc standardele democrației europene, a declarat joi, la Drobeta-Turnu Severin, președintele PSRO, Mircea Geoană, potrivit Agerpres.

„Prin deciziile luate de Guvern, Ungaria se izolează și această enclavizare promovată va crea mari probleme în regiune”, a precizat Geoană. Liderul PSRO nu a vrut să comenteze poziția prim-ministrului Victor Ponta vizavi de situația creată la granița de vest a României.

Mircea Geoană a fost prezent la Drobeta-Turnu Severin cu ocazia lansării filialei Mehedinți a PSRO.

Guvernul de la Budapesta a decis să extindă la graniţa cu România gardul metalic pe care îl construieşte la frontiera cu Serbia, pentru a face faţă unei eventuale schimbări a rutei folosite de migranţi, a declarat marţi ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, conform Reuters. Anunţul vine la scurt timp după ce Guvernul ungar a decretat marţi stare de urgenţă din cauza imigraţiei în masă, în două judeţe din sudul Ungariei, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, citat de MTI.

„Măsura este necesară pentru că traficanţii de persoane care tranzitează Serbia îşi schimbă rutele, existând probabilitatea să se îndrepte spre România. Gardul ar urma să înceapă de la punctul frontierei dintre Ungaria/Serbia/România şi să continue pe o distanţă rezonabilă dacă presiunea migraţiei se mută spre România”, a explicat şeful diplomaţiei ungare.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares