Feb 7, 2023, 16:46

George Maior a ajuns la Washington. Familia s-a fotografiat în costum popular alături de Barack Obama FOTO

maior obama

Fostul șef SRI, proaspăt ambasador al României în Statele Unite, şi-a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui Barack Obama, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Casa Albă. George Maior a făcut și poza oficială cu șeful de stat al SUA. Mai puțin obișnuit a fost că în una dintre cele două fotografii făcute de fotograful Casei Albe, fiica și soția lui sunt îmbrăcate în costume populare românești.

Cu ocazia ceremoniei, ambasadorul George Maior i-a vorbit preşedintelui Barack Obama despre simpatia pe care o au românii faţă de Statele Unite, context care poate contribui substanţial la adâncirea relaţiilor de parteneriat dintre cele două ţări. Potrivit unui comunicat MAE, ambasadorul a menţionat importanţa Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii pentru relaţiile dintre cele două ţări şi relevanţa sa în planul stabilităţii şi securităţii regionale.

„Parteneriatul Strategic este un pilon de bază pentru politica externă şi de securitate a României. Sprijinul SUA a ajutat România pe drumul democratizării, al respectării drepturilor omului şi statului de drept, făcând din ţara noastră un model pentru ţările din regiune”, a precizat ambasadorul George Cristian Maior, subliniind totodată că România reprezintă o insulă de stabilitate pentru flancul estic al Alianţei Nord Atlantice.

George Cristian Maior a prezentat priorităţile mandatului, cu accent pe dezvoltarea cooperării în domeniul securităţii, întărirea dimensiunii economice şi a schimburilor comerciale și încurajarea investiţiilor.

„România are un angajament ferm pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, vital pentru atragerea investiţiilor americane şi creşterea schimburilor comerciale”, a apreciat ambasadorul George Cristian Maior.

Noul ambasador a deţinut funcţia de director al SRI timp de peste opt ani, devenind cel de-al patrulea director al Serviciului Român de Informaţii la data de 4 octombrie 2006.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares