Mar 30, 2023, 04:28

George Maior, vis zdrobit. PSD îi refuză dorinţa de a fi premier

george maior

Fostul director al SRI, George Maior, nu va fi nominalizat de PSD pentru funcţia de prim-ministru, la toamnă, după alegerile parlamentare. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă ă nu are de gând să facă asta.

Liviu Dragnea a confirmat informaţiile publicate de BreakingNews24, conform cărora a avut marţi seara o întâlnire cu George Maior, dar susţine că nu au discutat despre funcţia de premier. 

„M-am întâlnit cu George Maior, bănuiesc că nu are nicio problemă dacă confirm că m-am văzut cu dumnealui, am avut o discuţie de 15 – 20 de minute. Totuşi, ne ştim de foarte mult timp. E un om pe care eu îl apreciez şi îl respect foarte mult. Cred că a uitat să-mi spună de dorinţa asta. Vă pot spune că nici nu e în intenţia PSD să facă aşa ceva. PSD are suficientă resursă umană să poată să propună un prim-ministru politic şi care poate să facă un guvern politic”, a spus Liviu Dragnea. Acesta a ţinut să precizeze că Maior nu va fi premierul PSD: „Nu este în intenţia mea să fac aşa ceva. PSD are resurse să propună un premier propriu”, a spus Dragnea

Acesta s-a referit şi la declaraţiile consilierului prezidenţial Laurenţiu Ştefan, care a spus că Preşedintele Iohannis ia în calcul formarea unui guvern PNL-PSD: „Am văzut şi eu o declaraţie a unui domn consilier prezidenţial – Laurenţiu Ştefan – care visa la o coaliţie PSD – PNL cu premier tehnocrat, eventual chiar domnul Cioloş. O să rămână această idee în laboratorul lor de la Cotroceni. Realitatea va fi alta după parlamentare. Nu vom face alianţă cu PNL. Niciodată'”

BreakingNews24 a scris ieri că deja au început să se tragă sforile pentru postul de premier, George Maior sosind în această săptămână din America pentru a-şi face lobby pe lângă PSD şi pe lângă Palatul Cotroceni pentru a primi funcţia lui Cioloş.

Surse din conducerea PSD au declarat pentru BreakingNews24 că Maior a avut marţi seara o întâlnire cu Liviu Dragnea, preşedintele PSD, în speranţa că aceasta îl va lua în calcul pentru a-l propune la toamnă pentru funcţia de premier din partea social-democraţilor.

Vineri, Maior a fost şi la Palatul Cotroceni, profitând de participarea la o conferinţă de securitate, de la care s-a retras imediat după plecarea lui Klaus Iohannis, pentru a mege la o întrevedere cu acesta.

Fostul director al SRI primise deja cu o zi înainte un mesaj din patea lui Klaus Iohannis, care a ţinut, prin intermediul consilierului prezidenţial Laurenţiu Ştefan, să îi reteze lui Maior gândurile de mărire. 

Laurenţiu Ştefan, consilier prezidenţial pe politică interă, a acordat joi un interviu agenţiei Reuters în care a arătat că Administraţia Prezidenţială ia în calcul un guvern de coaliţie PSD-PNL cu un premier posibil tehnocrat, subliniind că este probabil ca Dacian Cioloş să fie reconfirmat în funcţie, dacă mai acceptă acest lucru.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares