Mar 25, 2023, 01:05

George W. Bush a dansat la comemorarea a 10 ani de la tragedia provocată de uraganul Katrina

dans

George W. Bush se întoarce la locul faptei. Şi aminteşte americanilor unul dintre motivele pentru care s-au bucurat că au scăpat de el în 2009, după două mandate consecutive în fruntea Statelor Unite.

Bush jr. a comemorat dezastrul provocat de uraganul Katrina în paşi de dans.  La insistenţele fostului preşedinte, o femeie a fost luată la dans pe ritmurile fanfarei, care încerca să ţină pasul cu buna dispoziţie a lui Bush. Apoi a luat de gât o membră a formaţiei şi s-a pozat cu ea, în timp ce aceasta încerca, stânjenită, să îşi continue numărul.

În urmă cu 10 ani, pentru Bush jr. era începutul decăderii sale când, imediat după dezastrul provocat de uraganul Katrina, administraţia prezidenţială a făcut publică o poză în care preşedintele american se arată îngrijorat de dezastrul provocat de intemperii de la înălţimea avionului Air Force One. A fost considerată imediat imaginea lipsei de acţiune a administraţiei Bush, după devastatorul uragan care a provocat moartea a 1500 de oameni şi pagube de miliarde de dolari în New Orleans.

Chiar şi George W. Bush a recunoscut un an după ce a părăsit Casa Albă că publicarea fotografiei a fost o mare greşeală.

„Este vina mea. Eu trebuia să spun a) Nu mă fotografia; b) haideţi să aterizam; c) haideţi să ne apropiem de zonă. Ar fi trebuit să merg în zonă să discut cu autorităţile de acolo şi abia apoi să îmi continuu drumul. Da. Mare greşeală”, a spus fostul preşedinte în 2010 pentru NBC.

Bush recunoaşte ca în poza respectivă părea detaşat şi nepăsător şi spune că vina este numai a sa.

UNSPECIFIED - AUGUST 31:  In this handout photo provided by the White House, U.S. President George W. Bush looks out over devastation from Hurricane Katrina as he heads back to Washington D.C. August 31, 2005 aboard Air Force One. Bush cut short his vacation and returned to Washington to monitor relief efforts for Hurricane Katrina.  (Photo by Paul Morse/White House via Getty Images) *** Local Caption *** George W. Bush

Bush este cunoscut pentru gafele sale. Clipurile cu declaraţiile sale fac milioane de vizualizări şi la 6 ani după ce a părăsit fotoliul de preşedinte.

0 Comentarii

Shares